Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare, model de mobilizare în sprijinul refugiaților ucraineni
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 16 Noiembrie 2022

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (United Nations High Commissioner for Refugees), prin reprezentantul Biroului Regional Suceava, doamna Asel Sharsheeva, a organizat miercuri în Sala Mică de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare evenimentul de Coordonare și Networking, implementat de UNHCR.

La întâlnirea de azi au participat prefectul Radu Roca, subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop, directorul de Cancelarie, Radu Iancu, precum și reprezentanții instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ai serviciilor publice deconcentrate și ai organizațiilor neguvernamentale, ai cultelor religioase și ai altor organizații implicate în activitățile de sprijinire a refugiaților ucraineni din februarie, de când a izbucnit criza, până azi.

Prefectul Radu Roca a făcut o amplă prezentare a acțiunilor întreprinse la nivel de județ, mulțumindu-le tuturor celor implicați.

În urma analizării modalității de lucru de la nivelul județului Satu Mare, doamna Asel Sharsheeva, reprezentantul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, a apreciat modul de coordonare și cooperare al instituțiilor și ONG-urilor din județul Satu Mare de la începutul crizei din Ucraina și consideră că această conlucrare de la Satu Mare este un model de bune practici la nivelul țării, România fiind la rândul său un exemplu pentru Europa.

Scopul acestui eveniment pilot este acela de consolidare a comunicării și colaborării dintre actorii locali care lucrează cu refugiații și autoritățile locale și grupurile de lucru naționale care compun structura de coordonare.

Evenimentul pilot oferă oportunitatea de a aduce împreună parteneri implicați în Satu Mare, pentru a transmite informații despre programele și serviciile existente, care sunt oferite pentru sprijinul și integrarea refugiaților, cât și pentru beneficiul comunităților gazdă.

”Evenimentul oferă o cale excelentă de evaluare, explorare și de găsire a unor soluții pentru îmbunătățirea coordonării și cooperarii complementare între actorii umanitari din județul Satu Mare” – a declarat prefectul Radu Roca.

1445 vizite
Distribuie pe