Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dotări moderne în Secția Nou-Născuți a Spitalului Județean Satu Mare, prezentate în Ziua Mondială a Prematurității
Spitalul Județean Satu Mare  - Joi, 17 Noiembrie 2022

La nivel mondial, in fiecare an, 15 milioane de bebelusi se grabesc sa vina pe lume inainte de termen. Forta lor, iubirea parintilor, dar si devotamentul si implicarea medicilor si asistentelor medicale de Neonatologie care ii ingrijesc sunt sarbatorite pe 17 noiembrie, de Ziua Mondiala a Prematuritatii.

In aceasta zi, organizatiile si asociatiile internationale isi propun sa creasca gradul de constientizare a populatiei asupra numarului in crestere al nasterilor premature si al complicatiilor asociate.

Bebelusii nascuti inainte de saptamana 37 de sarcina au de infruntat mai multe riscuri si complicatii decat copiii nascuti la termen, avand nevoie de ingrijiri special din partea personalului medical si al familiei.

Anual din totalul nașterilor din Spitalul Judetean Satu Mare, numărul de nașteri premature este in jurul unui procent de 10% si reprezinta acea grupa de pacienti care au de cele mai multe ori nevoie de ingrijire in sectia de Terapie Intensiva Neonatala si Prematuri de saptamani sau luni.

Intreținerea, renovarea și dotarea secției au reprezentat procese continue, obținute prin sprijinul Consiliului Județean și al partenerilor locali și naționali (ONG-uri și companii). In anul 2022 sectia Neonatologie a fost dotata cu:

Proiectul European “HUSKROUA”

– 1 masa resuscitare

– 1 ecograf

– 1 ventilator invaziv

– 2 ventilatoare tip CPAP

– 3 incubatoare deschise

– 3 incubatoare inchise

TOTAL 206.600euro = 1.033.000 lei

Incubatoare, dotare prin Ministerul Sanatatii

– 5 incubatoare deschise Natally

– 6 incubatoare hybrid Giraffe

TOTAL 1.148.000 lei

Asociatia Salvati Copiii

– 5 monitoare functii vitale Mindray

– 5 pulsoximetre

DRM Dräxlmaier România Sisteme Electrice S.R.L

– 10 patuturi nou nascuti de ultima generatie

TOTAL: 19.000 lei

Asociatia ARNIS (unu si unu)

– proiect adresat asistentelor din compartimentul TI Neonatologie și Prematuri pentru punerea în practică a noțiunilor însușite în Programul educațional F.I.N.E. 1 ”Îngrijirea centrată pe familie pentru creșterea gradului de dezvoltare neurologica a nou-născutului”.

Spitalul Judetean Satu Mare

– Cofinantarea investitiilor de dotare cu aparatura medicala, lucrări de igienizare a saloanelor rooming-in, achiziția de jaluzele opace și folie reflexivă geam pentru protectia UV și reducerea temperaturii in saloanele de TI și prematuri.

– finantarea programului de schimb de experiență organizat în secția T.I. Neonatologie a “Children’s Hospital Dritter Orden Passau” din Germania.

2037 vizite
Distribuie pe