Locale Altele
Marti, 19 Iunie 2018
Marti, 19 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nuţi Udrea a ciocnit un pahar de pălincă cu Csehi Arpi
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Satu Mare  - Joi, 15 Octombrie 2009

Consiliul Judeţean Satu Mare participă cu stand propriu la Târgul de Turism organizat de Ministerul Turismului în perioada 15-18 octombrie la Romexpo, în Bucureşti.

                

La ediţia din acest an a Târgului de Turism, Consiliul Judeţean Satu Mare a abordat o strategie de promovare a turismului sătmărean bazat pe promovarea produselor tradiţionale din judeţ, dar şi a unui nou slogan, „Un week-end în Satu Mare”, care să atragă turişti din judeţele învecinate, dar şi din întreaga Românie, Ungaria sau Ucraina.

                

Gazde pentru numeroşii vizitatori care au trecut pe la standul Consiliului Judeţean Satu Mare au fost preşedintele Arpad Csehi şi vicepreşedintele Adrian Şef, precum şi parlamentarii de Satu Mare, senatorul Tiberiu Gunthner şi deputaţii Istvan Erdei şi Viorel Buda.

               

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat standul Consiliului Judeţean Satu Mare, dansând cu membrii Ansamblului „Oaşul” din Negreşti-Oaş, ciocnind câte un pahar de pălincă şi vin şi degustând din produsele culinare aduse de la Satu Mare.

               

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a fost un alt oaspete de seamă, care a vizitat standul sătmărean, apreciind îndeosebi calitatea vinului de Beltiug.

               

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Arpad Csehi, a declarat că participarea la Târgul de Turism se înscrie într-o strategie mai amplă de promovare a turismului în judeţul Satu Mare.

„Promovăm cele două proiecte derulate de Consiliul Judeţean Satu Mare, Traseele turistice şi Festivalul Internaţional al Pălincii. Vrem să facem cunoscut turiştilor pălinca şi vinul produse în judeţ, dar şi produsele culinare sătmărene” - a declarat Arpad Csehi.

               

Vicepreşedintele Adrian Ştef a afirmat că a fost impresionat de numărul mare de vizitatori care s-au arătat interesaţi de ceea ce poate oferi turiştilor judeţul Satu Mare. „Am avut un succes foarte mare printre participanţii la târg cu o abordare originală, spărgând puţin tiparele” - a declarat Adrian Şef.

              

Un succes deosebit au avut şi anasamblurile folclorice „Oaşul” din Negreşti-Oaş, condus de Maria Tripon, Taraful „Ceatăra” din Carei, „Csodaszarvas”, precum şi interpreta Lavinia Goste.

             

Vizitatorii au fost încântaţi de pălinca Zetea şi vinul Nachbill, acesta din urmă fiind prezentat de producătorul Johan Bruttler. Totodată, au degustat bucate specifice zonei: pâine coaptă pe vatră, pâine de mălai, cârnaţi, slănină, şuncă afumată, caş, completate de nelipsita ceapă roşie.

Tags: targ  turism  romexpo  
1006 vizite
Distribuie pe

Monumentul Expulzaților după Diktatul de la Viena, dezvelit la Carei. Sculptura este opera unui artist maghiar.
Luni, 18 Iunie 2018
Nebănuite sunt căile Domnului! După o luptă de trei ani de zile...   continuare

Mașină acroșată de trenul de Oradea, în gara din Resighea
Sambata, 16 Iunie 2018
Sâmbătă dimineața, la ora 08:57, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei au fost solicitați să intervină la un accident feroviar produs în apropierea gării Resighea din județul Satu Mare.   continuare

A adormit cu țigara aprinsă. A luat foc toată casa.
Sambata, 16 Iunie 2018
În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 03:35, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit de pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare Lucian Blaga.   continuare

Bărbat căzut într-o groapă nesemnalizată. A fost scos de pompieri.
Sambata, 16 Iunie 2018
Intervenție pentru scoaterea unui bărbat de 46 de ani căzut într-o groapă, de aproximativ 1metru adâncime, săpată pentru amenajarea/întreținerea unor conducte subterane.   continuare

Pompierul Tiberiu Czier, erou în timpul liber
Vineri, 15 Iunie 2018
Aflat în timpul liber, plt. adj. Czier Tiberiu din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, în timp ce conducea pe o arteră circulată din municipiul Satu Mare (zona Burdea), a observat o persoană căzută pe carosabil și o bicicletă răsturnată.   continuare