Locale Altele
Vineri, 21 Septembrie 2018
Vin, 21 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nuţi Udrea a ciocnit un pahar de pălincă cu Csehi Arpi
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Satu Mare  - Joi, 15 Octombrie 2009

Consiliul Judeţean Satu Mare participă cu stand propriu la Târgul de Turism organizat de Ministerul Turismului în perioada 15-18 octombrie la Romexpo, în Bucureşti.

                

La ediţia din acest an a Târgului de Turism, Consiliul Judeţean Satu Mare a abordat o strategie de promovare a turismului sătmărean bazat pe promovarea produselor tradiţionale din judeţ, dar şi a unui nou slogan, „Un week-end în Satu Mare”, care să atragă turişti din judeţele învecinate, dar şi din întreaga Românie, Ungaria sau Ucraina.

                

Gazde pentru numeroşii vizitatori care au trecut pe la standul Consiliului Judeţean Satu Mare au fost preşedintele Arpad Csehi şi vicepreşedintele Adrian Şef, precum şi parlamentarii de Satu Mare, senatorul Tiberiu Gunthner şi deputaţii Istvan Erdei şi Viorel Buda.

               

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat standul Consiliului Judeţean Satu Mare, dansând cu membrii Ansamblului „Oaşul” din Negreşti-Oaş, ciocnind câte un pahar de pălincă şi vin şi degustând din produsele culinare aduse de la Satu Mare.

               

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a fost un alt oaspete de seamă, care a vizitat standul sătmărean, apreciind îndeosebi calitatea vinului de Beltiug.

               

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Arpad Csehi, a declarat că participarea la Târgul de Turism se înscrie într-o strategie mai amplă de promovare a turismului în judeţul Satu Mare.

„Promovăm cele două proiecte derulate de Consiliul Judeţean Satu Mare, Traseele turistice şi Festivalul Internaţional al Pălincii. Vrem să facem cunoscut turiştilor pălinca şi vinul produse în judeţ, dar şi produsele culinare sătmărene” - a declarat Arpad Csehi.

               

Vicepreşedintele Adrian Ştef a afirmat că a fost impresionat de numărul mare de vizitatori care s-au arătat interesaţi de ceea ce poate oferi turiştilor judeţul Satu Mare. „Am avut un succes foarte mare printre participanţii la târg cu o abordare originală, spărgând puţin tiparele” - a declarat Adrian Şef.

              

Un succes deosebit au avut şi anasamblurile folclorice „Oaşul” din Negreşti-Oaş, condus de Maria Tripon, Taraful „Ceatăra” din Carei, „Csodaszarvas”, precum şi interpreta Lavinia Goste.

             

Vizitatorii au fost încântaţi de pălinca Zetea şi vinul Nachbill, acesta din urmă fiind prezentat de producătorul Johan Bruttler. Totodată, au degustat bucate specifice zonei: pâine coaptă pe vatră, pâine de mălai, cârnaţi, slănină, şuncă afumată, caş, completate de nelipsita ceapă roşie.

Tags: targ  turism  romexpo  
1052 vizite
Distribuie pe

Uniţi pentru Satu Mare. Manifestare de suflet a sătmărenilor, de Centenarul Unirii.
Vineri, 21 Septembrie 2018
Sala de spectacole a Teatrului de Nord a fost arhiplină vineri la orele după-amiezii, la primul eveniment organizat de recent înfiinţata Asociaţie „Uniţi pentru Satu Mare” cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.   continuare

Incendiu de pădure între localitățile Bârsăul de Sus și Bârsăul de Jos
Vineri, 21 Septembrie 2018
ISU „Someș” Satu Mare a fost anunțaț în această după masă, în jurul orei 14.20, despre faptul că a izbucnit un incendiu de pădure...   continuare

Polițiștii au lansat campania „100 de zile – 100 de mesaje preventive”
Vineri, 21 Septembrie 2018
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare se alătură manifestărilor organizate pentru marcarea Centenarului Marii Uniri, printr-un demers inedit adresat cetăţenilor...   continuare

Bibliotecarii sătmăreni continuă campania „Pedalez pentru bibliotecă"
Joi, 20 Septembrie 2018
Biblioteca Județeană Satu Mare organizează sâmbătă, 22 septembrie, cea de-a VI-a ediție a campaniei de advocacy și coalizarea comunității Pedalez pentru bibliotecă.   continuare

Adrian Cozma a avut dreptate! În scandalul troiţei.
Joi, 20 Septembrie 2018
Fiind singurul politician local care a luat atitudine în momentul în care a „dispărut” troiţa din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, consilierul judeţean Adrian Cozma a fost acuzat de minciună...   continuare