Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Povestea tulburătoare a femeii care a trimis un bărbat la pușcărie pentru o palmă peste fund. Bunica africană din partea tatălui a vrut s-o mutileze sexual
SM Online  - Joi, 12 Ianuarie 2023

Scriam ieri despre cazul bărbatului din Suceava condamnat la închisoare pentru o palmă dată peste fundul unei femei pe care a întâlnit-o pe stradă. Între timp, ProTV a făcut un reportaj cu victima, Geanina Smart, născută într-o familie mixtă, cu mamă româncă și tată originar dintr-o țară africană.

Femeia agresată are 52 de ani și o poveste de viață impresionantă. La 11 ani, Geanina Smart a fost luată de lângă mama ei din Bucovina, de către tatăl, născut în Africa.

Acolo avea să treacă prin clipe de coșmar, pe care le-a povestit într-o carte autobiografică. Bunica paternă a cerut să fie mutilată sexual așa cum se întâmpla cu toate fetele de vârsta ei.

Mutilarea genitală la femei constă, între altele, în îndepărtarea completă a organelor genitale externe feminine. Regiunile principale unde se practică și în prezent sunt vestul și nord-estul Africii.

Cel mai frecvent, această mutilare se practică la fetițe înainte sau în perioada de pubertate. Intervenția se face, în general, fără asistență medicală și în condiții neigienice, cu morbiditatea crescută. Printre urmările intervenției s-au descris infecții, uneori fatale, cicatrizări irecuperabile și posibile sechele psihice.

Cu toate protestele unor foruri internaționale, ca și măsurile de interdicție aplicate de unele țări africane, statisticile recente arată că acest ritual se aplică la circa 6.000 de fetițe lunar (dintr-o populație de risc de sute de milioane).

Într-un final, Geanina a reușit să fugă și a devenit o apărătoare a drepturilor femeilor din lumea întreagă.
1872 vizite
Distribuie pe