Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii sătmăreni învață cum să acorde primul ajutor în situații de urgență
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 1 Februarie 2023

Cu sprijinul colegilor lor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, jandarmii sătmăreni din cadrul structurilor de ordine publică și-au conturat abilități pentru a putea acorda un prim ajutor de bază în situații deosebite.

Plt. adj. Ramona Ardelean, coordonator SMURD Satu Mare, i-a instruit pe jandarmii sătmăreni și le-a oferit informații de bază despre modul de acțiune în situații care să necesite prim ajutor imediat.

Sesiunea a constat atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator la adult, copil și sugar, cele specifice obstrucției căilor respiratorii, precum și metode de evaluare primară, extragerea de urgență și imobilizarea pacientului în caz de traume rezultate în urma unor accidente rutiere (biciclist, motociclist, șofer, pasager, pieton).

Principalul obiectiv al acestor cursuri este de a forma deprinderi pentru aplicarea de tehnici și manevre de prim ajutor fără echipamente speciale în situațiile în care jandarmii ajung primii și intervin la diferite evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, ca să poată ajuta victimele până la sosirea personalului specializat. Acordarea primului ajutor în situații de urgență poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

749 vizite
Distribuie pe