Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pe ce a dat Consiliul Județean Satu Mare 12 milioane de lei. Se vede în poze!
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Februarie 2023

Miercuri dimineața, toată strada Ștefan cel Mare a fost închisă circulației în perioada în care pompierii sătmăreni au intervenit la curățarea fațadei noului sediu al Bibliotecii Județene de pe care cădeau bucăți de tencuială pe trotuar.

Clădirea fostului Mall Ankora a fost achiziționată de Consiliul Județean în urmă cu doi ani pentru suma de 12 milioane de lei, adică aproximativ 2,5 milioane de euro la cursul de atunci, bani asigurați de Guvern din bugetul central și care au trecut prin bugetul județului.

Achiziția a fost făcută în ciuda avertismentelor legate de starea clădirii, mai ales a acoperișului, ceea ce le-a dat multă bătaie de cap angajaților bibliotecii în cursul mutării uriașului fond de carte din clădirea veche din Piața Libertății, pentru care se plătea o chirie colosală de 12.000 euro pe lună.

Imagini care au apărut în ultimii doi ani inclusiv în presa națională arătau dezastrul din interiorul clădirii, unde bibliotecarii erau nevoiți să așeze găleți pentru a aduna apa ce se scurgea din plafon la fiecare ploaie, iar apa din băltoacele care se formau pe podea nu avea unde să se scurgă.

Achiziția s-a făcut anyway și nu era greu de ghicit că totul semăna cu un șmen pus la cale pentru a-l ”scăpa” pe fostul proprietar, multimiliardarul din Oaș care a fost ani de zile cel mai bogat om al județului Satu Mare, de clădirea care-i producea numai pagube financiare, fiindcă, din diverse motive, Mall-ul nu a fost niciodată profitabil.

Toată ”salvarea” asta s-a făcut din bani publici, după care s-au efectuat niște așa-zise lucrări de reabilitare a clădirii, iar rezultatele s-au văzut în această dimineață.

Culmea, la scurt timp după intervenția lor la clădirea bibliotecii, pompierii au fost solicitați să înlăture tencuiala și cărămizile ce le picau în cap trecătorilor la câțiva zeci de metri mai încolo, de pe o clădire lipită de Hotelul Aurora. În Centrul Vechi al orașului în mișcare!

4432 vizite
Distribuie pe