Locale Altele
Duminica, 29 Martie 2020
Dum, 29 Mar 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul bolnav suspect de gripă porcină la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 3 Noiembrie 2009

În cursul zilei de luni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Satu Mare a fost internat un pacient cu simptomatică specifică îmbolnăvirii cu virusul AH1N1.

 

Sătmăreanul suspectat de gripă porcină s-a întors săptămâna trecută dintr-o călătorie în Israel, dar s-a prezentat la medic la mai multe zile după ce a constatat primele simptome ale bolii, pe care a considerat-o o simplă răceală.

 

Personalul medical a recoltat de la pacient probe biologice care au fost trimise la laboratoarele specializate din Bucureşti, pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului pus temporar de medicii sătmăreni. Rezultatele analizelor vor sosi abia peste trei zile, iar până atunci pacientul rămâne internat la spital.

 

Doctorul Ştefan Csutak a declarat că starea acestuia este stabilă şi nu mai prezintă pericol pentru cei din jurul său, în sensul că virusul, dacă acesta există în organismul bolnavului, nu se mai răspândeşte, iar pacientul este pe cale să se vindece complet. Până la această oră nu au fost semnalate alte cazuri de îmbolnăviri cu virusul AH1N1 în judeţul Satu Mare.

 

Odată cu anunţarea carantinei impuse în toate spitalele din ţară, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a luat măsuri speciale de protecţie împotriva virusului AH1N1 la punctul de trecere a frontierei de la Halmeu, ştiut fiind faptul că gripa porcină face deja ravagii în Ucraina. Poliţiştii de frontieră şi vameşii au primit măşti şi mănuşi chirurgicale, iar patru asistenţi medicali asigură serviciu permanent la Vama Halmeu.

Tags: gripa  porcina  H1N1  virus  satu mare  
1597 vizite
Distribuie pe