Locale Altele
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Mie, 27 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O casă a ars la Carei din cauza unui scurtcircuit la un cablu neizolat
ISU „Someș” Satu Mare  - Duminica, 17 Septembrie 2023

Duminică dimineața, în jurul orei 06.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Someș" al judeţului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Carei de pe strada  Viile Tireamului.

La locul evenimentului s-au  deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 1 ofițer și 9 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată.

Echipajele de intervenție au acționat  pentru limitarea și lichidarea incendiului, înaintea propagării acestuia la alte 3 case aflate în imediata vecinătate. În urma incendiului, a ars o suprafață de aproximativ 150 m², din casa de locuit.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător. Din fericire nu au existat persoane rănite.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiilor electrice în locuințele şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al județului Satu Mare recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

- nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;

- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;

- nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;

- nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;

- pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte, apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;

- verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.

Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

1262 vizite
Distribuie pe