Locale Altele
Luni, 30 Martie 2020
Luni, 30 Mar 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gripa porcină nu se confirmă la Satu Mare
Barla Béla  - Joi, 5 Noiembrie 2009

Rezultatele analizelor medicale efectuate în laboratoarele specializate din Bucureşti infirmă diagnosticul prezumtiv al medicilor sătmăreni în cazul bărbatului suspectatat de gripă porcină.

 

„Azi dimineaţă am primit rezultatele investigaţiilor făcute la Institutul Cantcuzino din Bucureşti. Rezultatul este negativ, aşa că nu sunt probleme. Cu toate acestea, pacientul a procedat corect când s-a prezentat la Spitalul de Boli Contagioase pentru efectuarea investigaţiilor, ceea ce recomand tuturor celor care tuşesc, strănută, au dureri în gât sau orice alte semne specifice răcelii” - a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Dorel Coica.

 

Spitalele rămân în carantină, iar controalele sanitare în Vama Halmeu vor continua şi ele până la eliminarea tuturor suspiciunilor.

 

La fel ca şi în celelalte judeţe ale ţării, şi la Satu Mare au crescut foarte mult vânzările de măşti şi mănuşi chirurgicale.

„Dacă înainte aceste produse nu se prea cumpărau decât poate de cei mai grijulii, care îşi vizitau aparţinătorii la spitale, în aceste zile s-au vândut foarte multe mănuşi şi măşti chirurgicale. Farmaciile din Satu Mare s-au aprovizionat din timp cu aceste produse şi chiar recomandăm oamenilor să le cumpere. De asemenea, este important să se consume cât mai multe lichide, vitamine şi minerale, care ajută la apărarea organismului. Cei interesaţi pot găsi în farmaciile din Satu Mare şi vaccinurile antigripale clasice. Este vorba de produse de import care se vănd la sume cuprinse între 30 şi 40 de lei” - a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Satu Mare, Aurelia Vulciu.

Tags: gripa  porcina  satu mare  
861 vizite
Distribuie pe