Locale Altele
Luni, 30 Martie 2020
Luni, 30 Mar 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul caz de gripă porcină în judeţ
Barla Béla  - Marti, 10 Noiembrie 2009

Avem primul caz confirmat de gripă porcină în judeţ. Este vorba despre un şofer de TIR sătmărean care a intrat în ţară la una din vămile din judeţul Timiş, în data de 3 noiembrie.

 

Şoferul venea cu marfă din Italia, iar primele semne de boală au apărut încă pe drum: tuse, dureri în gât şi o stare generală alterată.

 

Odată ce a intrat în ţară tânărul le-a spus vameşilor că nu se simte bine, astfel că a fost reţinut la vamă mai bine de o oră până ce a venit un grup de medici ca să preia cazul. A fost dus la spital, unde i s-au luat probele biologice ce se impun în asemenea cazuri, iar acestea au fost trimise pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

 

Cu toate că în asemenea cazuri se impune spitalizarea, supravegherea şi izolarea persoanei suspecte de boală, tânărul a refuzat internarea şi a preferat să se întoarcă acasă, în judeţul Satu Mare, unde a ajuns săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

 

În acel moment medicii nu aveau încă un diagnostic sigur în ceea ce priveşte boala de care suferă tânărul. Confirmarea laboratorului de specialitate din Bucureşti a venit doar în seara de luni, moment în care a fost anunţată şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Satu Mare.

 

Pentru a preîntâmpina apariţia complicaţiilor şi răspândirea bolii, marţi dimineaţă o echipă de medici l-a vizitat acasă pe bolnav. Ca primă măsură s-a cerut membrilor familiei să nu vină în contact cu alte persoane, iar cei doi copii ai familiei să nu meargă la şcoală cel puţin şapte zile. S-a luat legătura şi cu cei cu care tânărul a venit în contact din momentul în care a intrat în judeţ, însă nici unul dintre ei nu prezintă semne de boală.

 

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Dorel Coica, bolnavul nu a primit medicamente specifice pentru gripa porcină. „Nu prezintă complicaţii. Se pare că a contactat o formă uşoară a bolii. Cu toate acestea, întreaga familie va fi ţinută sub supraveghere” - a declarat dr. Dorel Coica.  

Tags: gripa  porcina  confirmata  
1108 vizite
Distribuie pe