Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu la centrul pentru vârstnici de la Foieni. Nimeni nu a fost rănit
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 5 Februarie 2024

Detașamentul de Pompieri Carei a intervenit astăzi, în jurul orei 11.00, pentru lichidarea unui incendiu produs la un centru pentru îngrijirea vârstnicilor din localitatea Foieni.

La fața locului s-au deplasat 10 cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Foieni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul hornului, cu o propagare de 2m² la colțul acoperișului clădirii.

Concomitent cu acțiunea de stingere s-a executat și operațiunea de evacuare în siguranță a ocupanților centrului de îngrijire. Pompierii au localizat, limitat și lichidat incendiul înaintea propagării acestuia.

În urma evenimentului nu au fost persoane rănite, ocupanții centrului putându-și relua activitățile, fără a se mai afla în vreun pericol iminent.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic (căldură prin radiație).

Prefectul Radu Roca, în calitate de de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, împreună cu directorul de Cancelarie, Radu Iancu, s-a deplasat la Foieni pentru a evalua situația și pentru a se asigura că persoanele din centru nu au fost afectate de incendiu.

”Intervenția promptă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Foieni și a forțelor profesioniste din cadrul ISU Satu Mare - Detașamentul Carei a limitat efectele incendiului. Din fericire, toate cele 56 de persoane beneficiare, aflate în grija centrului, sunt în afara oricărui pericol. Am ținut să mă deplasez la fața locului pentru a mă asigura că activitatea în centru se desfășoară în condiții optime și că nicio persoană nu a avut de suferit”- a declarat prefectul Radu Roca.

816 vizite
Distribuie pe