Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu la Culciu azi-noapte. A ars acoperișul unei case
ISU „Someș” Satu Mare  - Miercuri, 7 Februarie 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost solicitat pe parcursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Culciu Mic.

La fața locului s-au deplasat 14 cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2, fiind solicitat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Culciu.

Ajunse la fața locului, echipajele operative au  constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 200m² la nivelul acoperișului, cu posibilitatea de propagare la întreaga construcție.

În urma incendiului s-a distrus acoperișul imobilului,  pompierii reușind lichidarea acestuia înaintea extinderii la casa de locuit.

Cauza probabilă de aprindere a fost stabilită ca fiind efectul termic al coșului de fum neizolat corespunzător.

Având în vedere că în ultima perioadă s-au înmulţit incendiile la coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsuri de prevenire a incendiilor în asemenea de situații:

- Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie.

- Coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri.

- În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului.

-  Coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi construite, întreţinute şi curăţate periodic pentru a nu provoca incendii.

- Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor cu 25 de centimetri.

- În spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

* Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

976 vizite
Distribuie pe