Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fabrică de ciocolată inaugurată la Odoreu
Florin Răchitan  - Joi, 12 Noiembrie 2009

Sute de localnici din Odoreu au participat miercuri la inaugurarea fabricii de ciocolată Mueller & Prietenii, care va îndulci, cu siguranţă, nu doar viaţa lor, ci a tuturor sătmărenilor.


 

Fabrica a fost construită de concernul german Wawi-Schokolade AG şi în prima fază va asigura locuri de muncă pentru 50 de oameni, urmând ca pe viitor să extindă producţia şi să mai angajeze muncitori.

 

Potrivit declaraţiilor managerului local Camil Burian, în fabrica din Odoreu se vor produce anual 600 de tone de produse de ciocolată cu ingrediente ca grâul şi orezul expandat, care vor fi distribuite în toată Europa de Est.


 

Construcţia fabricii a costat aproximativ patru milioane de euro, finanţarea fiind asigurată parţial din fonduri UE, iar producţia va începe în luna Decembrie. Primele produse care vor ieşi de pe bandă şi vor ajunge inclusiv în magazinele din Satu Mare vor fi figurinele de Moş Crăciun din ciocolată.

 

La ceremonia de inaugurare a fost prezent şi patronul concernului german, Walter Muller, care a mulţumit autorităţilor locale şi personal primarului Dumitru Pop pentru sprijinul acordat în realizarea acestei investiţii.


 

La eveniment a participat şi o numeroasă echipă a Partidului Social-Democrat Satu Mare, din care face parte şi primarul, iar gluma zilei a fost spusă de vicepreşedintele Mircea Govor, care, arătând spre o figurină de Moş Crăciun din ciocolată, le-a reamintit localnicilor din Odoreu că „Moş Nicolae vine îmbrăcat în roşu, nu în portocaliu”.

 

După tăierea panglicii de inaugurare, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze fabrica şi au primit cadouri delicioase din partea gazdelor.

Tags: fabrica  ciocolata  odoreu  
13062 vizite
Distribuie pe