Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sâmbra Oilor cu multă politică, dar puțini politicieni (din fericire)
Florin Răchitan  - Duminica, 12 Mai 2024

În mod surprinzător față de alți ani electorali, când se buluceau primii oameni în stat la Sâmbra Oilor, ediția din acest an, desfășurată duminică în locul tradițional de pe dealul de la Huta Certeze, a fost scutită de prezența mai-marilor politici ai zilele noastre, ceea ce și arată, oarecum, importanța pe care o dau acestui județ de la capăt de țară.

Singurul președinte de partid la nivel național a fost liderul AUR, George Simion, care a și fost întâmpinat ca o vedetă și a făcut baie de mulțime în zona tarabelor, în timp ce politrucii mai vechi s-au pupat doar între ei, după ce au reușit să dea peste cap întregul program din cauza întârzierii de aproape o oră a ministrului Agriculturii, Florin Barbu.

În rest, au fost numai câțiva secretari de stat cu origini sătmărene și, bineînțeles, liderii județeni ai principalelor partide care tocmai se află în competiție electorală. Echipele lor de campanie au umplut dealul din fața scenei, astfel că o bună parte a mulțimii de spectatori purta culorile specifice fiecărui partid.

Oșenii și-au văzut, însă, de tradiții, cu obișnuitul moment al măsurișului laptelui și cu binecuvântarea turmelor de oi care urmează să urce la pășunile din munți, precum și cu programul artistic asigurat de ansamblurile folclorice din Oaș și din tot județul Satu Mare.
598 vizite
Distribuie pe