Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O șură a ars la Santău din cauza unui scurtcircuit electric
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 14 Mai 2024

În această dimineață, în jurul orei 05:00,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o șură dintr-o gospodărie din localitatea Santău.

Pentru gestionarea situației de urgență, s-au deplasat cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Tășnad.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta la întreaga construcție cu posibilitatea de propagare la casa de locuit și anexele gospodărești din imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, evitându-se extinderea acestuia. Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu victime.

În urma incendiului s-a distrus acoperișul construcției, fiind afectați grav și pereții acesteia. Totodată, a ars materialul lemnos și mai multe utilaje agricole care erau depozitate în interiorul șurii.

Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

NU IMPROVIZAŢI!

* Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

* Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

 • Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea.

460 vizite
Distribuie pe