Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bebeluş abandonat pe stradă
Barla Béla  - Marti, 17 Noiembrie 2009

O fetiţă care s-a născut în urmă cu aproximativ o săptămână a fost găsită luni după-amiază, abandonată, la intersecţia străzilor Diana şi Constantin Brâncuşi din Satu Mare.

 

Plânsetele fetiţei au atras atenţia trecătorilor, care au anunţat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare. În prezent, ea este internată la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare, însă nu se ştie nimic nici despre identitatea mamei, nici despre cea al fetiţei.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt a Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, fetiţa găsită abandonată pe stradă are între cinci şi şapte zile şi o greutate de 2.600 de grame.

Fetiţa este sănătoasă şi nu necesită tratament de specialitate, însă medicii au internat-o până la clarificarea situaţiei. Norocul copilei a fost că mama a vut grijă s-o acopere bine înainte de a o abandona, ferind-o astfel de frig.

 

A fost anunţată şi Poliţia, care a început o anchetă în acest caz. Purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poiliţie Satu Mare, Ana Mălăescu, spune că fetiţa a fost găsită înfăşurată într-o pătură şi acoperită cu crengi. Dacă va fi găsită, mama copilei riscă să ajungă după gratii pentru următorii trei ani de zile.

 

Şefa Serviciului de Asistenţă şi Situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic şi Exploatarea Copilului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Mihaela Bonea, spune că şi această instituţie a început propria anchetă în acest caz. Potrivit Mihaelei Bonea, se are în vedere identificarea, dar şi consilierea mamei. În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere cu mama, se va încerca găsirea unui plasament pentru fetiţă.

 

Tags: bebelus  abandonat  strada  
1153 vizite
Distribuie pe