Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Turneu de biliard la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 25 Noiembrie 2009

Salonul de biliard Class, situat în Piaţa Libertăţii, organizează duminică, 29 noiembrie, la ora 14.00, cel mai mare turneu de biliard din judeţ. Astfel, se va da startul primei etape de biliard în sistem de joc "bila 8" (8-ball), în vederea clasificării celor mai buni jucători din judeţul Satu Mare.

 

Deocamdată, s-au înscris doar zece tineri din municipiul Satu Mare, însă orice persoană, băiat sau fată, indiferent de vârstă, poate participa la această competiţie.

Înscrierile continuă şi în zilele următoare la sediul salonului de biliard, pe bază de buletin, taxa ce trebuie achitată fiind de 20 de lei/ persoană.

Organizatorii estimează o participare de aproximativ 30 de jucători pasionaţi de acest sport.

 

Se va juca în grupuri de câte trei persoane, se vor acorda diplome pentru primii trei câştigători, care vor putea participa şi la restul etapelor judeţene, iar în noiembrie 2010, jucătorul care va acumula cele mai multe puncte va primi un premiu surpriză. Totodată, câştigătorul va intra direct în Campionatul Naţional de Biliard.

 

Administratorul salonului de biliard Class, Daniel Micu, este cel care a avut iniţiativa organizării şi pe plan local a acestei competiţii, în cursul anului trecut având loc un alt campionat de biliard care a avut succes în rândul sătmărenilor.

 

Potrivit regulamentului, biliardul la bila 8 are ca obiect, după cum sugerează şi numele, introducerea bilei negre (bila 8), după ce jucătorul şi-a introdus grupul său de bile. După ce jucătorul şi-a introdus toate bilele din grupul său, va nominaliza buzunarul unde va introduce neagra. Dacă va reuşi lovitura, va câştiga jocul. Dacă introduce şi alba şi neagra, va pierde jocul. Dacă pe lângă bila neagră va introduce şi o bilă a adversarului, lovitura este valabilă şi câştigă jocul. Dacă neagra este introdusă în alt buzunar decât cel nominalizat, jucătorul pierde jocul.

Tags: biliard  tuneu  satu mare  
2191 vizite
Distribuie pe