Locale Altele
Vineri, 22 Ianuarie 2021
Vin, 22 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vânt din pupa, căpitane! Sau nu?
Sergiu Lenghel, Florin Răchitan  - Duminica, 6 Decembrie 2009

Mare bucurie, duminică seara, la sediul PSD Satu Mare, la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor realizate de principalele firme de sondare a opiniei publice din România. La sediul PD-L, în schimb, a fost o bucurie mai degrabă chinuită, liderii judeţeni încurajându-se reciproc şi punându-şi toate speranţele în voturile românilor din străinătate.


 

Cu câteva clipe înainte de anunţarea rezultatelor exit-poll, în sediul PSD şi-au făcut apariţia şi liderii judeţeni ai PNL, în frunte cu preşedintele Ovidiu Silaghi, astfel că s-au bucurat împreună la auzul veştii despre victoria lui Mircea Geoană.

 

Imediat după afişarea cifrelor pe ecranul televizorului, PSD-iştii şi liberalii au izbucnit în urale, apoi au aplaudat la fiecare pauză pe care o făcea Mircea Geoană în discursul său. Pe Traian Băsescu aproape că l-au ignorat, ascultându-l doar la începutul discursului, după care l-au trimis …pe mare.

 

Încă din primele minute, coordonatorul campaniei electorale a PSD la nivelul judeţului Satu Mare, senatorul Valer Marian, a atras atenţia că principala sarcină a reprezentanţilor partidului la secţiile de votare în noaptea de duminică spre luni este vigilenţa în numărarea buletinelor de vot.

 

Puţin mai târziu au sosit la sediul PSD şi liderii judeţeni ai UDMR, care, după câteva îmbrăţişări cu aliaţii lor politici, s-au retras în biroul preşedintelui Gheorghe Ciocan pentru a ciocni o cupă cu şampanie.
 

 

„Aşa cum am tot spus în campanie, Moş Nicolae a venit îmbrăcat în roşu, fiindcă ar fi absurd să vină îmbrăcat în portocaliu. Mulţumim tuturor celor care şi-au acordat sprijinul candidatului nostru, iar domnului preşedinte Mircea Geoană îi dorim să aibă multă sănătate, ca să aducă prosperitatea în România în următorii zece ani” – a declarat preşedintele PSD Satu Mare, Gheorghe Ciocan.

 

„Este un rezultat aşteptat şi meritat, a învins binele, normalitatea şi bunul-simţ” – a declarat senatorul Valer Marian.

 

„După cum se ştie, Sfântul Nicolae este sfântul protector al marinarilor, dar azi s-a dovedit a fi sfântul protector al tuturor românilor. Şi s-a mai dovedit ceva: nu pot ei să cumpere cât putem noi să votăm”! – a declarat preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi.

 

În cealaltă tabără, PDL-iştii sătmăreni şi-au ascuns cu greu mâhnirea. Aceştia au fost consolaţi de liderul lor, Ioan Holdiş, care mai spera la o întoarcere de rezultat. În sediul din Piaţa Libertăţii nu a mai fost sărbătoare ca în urmă cu două săptămâni.
 

 

În timp ce Antena 3 şi Realitatea TV îl dădeau învingător pe Mircea Geoană, la B1TV scorul era egal 50%-50%. "Acesta este rezultatul corect! Restul sunt manipulări" - exclama deputatul Holdiş, fiind ferm convins că sondajul realizat de CSOP este cel real.

 

Colegii de partid scandau cu o oarecare doză de speranţă "Băsescu... victorie!", însă vizibil mohorâţi. Discursul lui Băsescu parcă i-a mai entuziasmat un pic pe liderii PDL, iar unii făceau deja calcule şi dădeau telefoane prin judeţ pentru a afla cum şi cu cine s-a votat.

 

Imaginile difuzate pe TV i-au înverşunat pe unii democrat-liberali, făcându-l trădător pe liberalul Crin Antonescu, care s-a afişat alături de Mircea Geoană.

 

Fără şampanie pe masă, democrat-liberalii oftau cu zâmbetul forţat pe buze, iar după câteva minute de la primele rezultate ale exit-poll au urcat la etaj pentru numărătoarea paralelă a voturilor.
 

 

"Le mulţumesc sătmărenilor că au votat cu Băsescu. Aceste rezultate sunt cele de la ora 19.00, iar la oraş ştim că mulţi au mers să voteze şi după această oră. Scorul este egal, iar până dimineaţă Traian Băsescu va avea cu 1-2% mai mult decât Geoană. Să nu uităm şi de cei din străinătate, care au votat 80% cu Băsescu" - a declarat Ioan Holdiş ziariştilor prezenţi la sediul PD-L. 

1841 vizite
Distribuie pe