Locale Altele
Sambata, 7 Decembrie 2019
Sam, 7 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copii fericiţi, şoferi nervoşi
Sergiu Lenghel  - Vineri, 29 Ianuarie 2010

Coşmar pentru şoferi, bucurie mare pentru copii. Ninsoarea căzută vineri la Satu Mare le dă bătăi de cap sătmărenilor aflaţi la volan, care circulă prin oraş bară la bară, īnsă oferă  satisfacţie preşcolarilor şi elevilor aflaţi chiar de vineri īntr-o minivacanţă de o săptămānă.
 

 

Toate bune şi frumoase pentru cei mici, care au şi dat iama pe derdeluşurile din cartiere, iar unii şi-au scos sania pentru prima dată īn acest anotimp rece. Īn cartierul Micro 16 a fost aglomeraţie mare, ca īntr-o staţiune de iarnă, doar cei cu schiuri mai lipseau.


 

Parcul "Liniştii" din cartier a fost luat cu asalt de copiii din zonă, īnsă nu puţini au fost şi cei care "au alunecat" direct de pe digul Someşului.
 

 

Īntrecerile cu sania, nelipsitele bătăi cu bulgări de zăpadă, datul cu punga pe derdeluş au fost trăite la maxim de copii, bucurii pe care le-am trăit cu toţii fiecare dintre noi, la vremea noastră.
 

 

Supravegheaţi de părinţi, cei mai micuţi s-au rostogolit īn zăpadă, iar alţii se pregăteau să construiască "omuleţul alb", iar ninsoarea parcă nu mai contenea. Un grup de preşcolari au venit direct de la şcoală īn parcul din cartier. "Ne place mai mult aici decāt pe dig, acolo nu alunecă aşa de bine. Ne-au lăsat să mergem mai repede de la şcoală, că intrăm īn vacanţă pentru o săptămānă. Cāt va fi zăpadă aici, voi veni īn fiecare zi", spune Claudiu, īn vārstă de 11 ani.
 

 

Dacă zăpada i-a făcut fericiţi pe cei mici, nu acelaşi lucru īl putem spune despre şoferii aflaţi īn trafic. Aglomeraţia de pe podul Golescu, unde se circula doar cu viteza a doua, a bătut orice record, fiind nevoie de peste 20 de minute pentru a traversa podul.
 


Partea plină a paharului e că cel puţin cāt vom avea zăpadă, nu vom mai vedea gunoiele de pe stradă sau gropile de pe carosabil... cel puţin pānă la topirea zăpezii.

Tags: zapada  copii  soferi  
3288 vizite
Distribuie pe