Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bounce 2010
SM Online featuring Junior  - Duminica, 28 Februarie 2010

Foarte tari băieţii şi fetele, sâmbătă, la Casa de Cultură! Pentru al doilea an consecutiv, s-au adunat la Satu Mare cele mai tari trupe de amatori de hip-hop şi break-dance din zonă, dar şi din Timişoara, Bucureşti sau Ungaria, şi au făcut show aşa cum numai ei ştiu sa facă.


 

Pe la amiază, scena Casei de Cultură a Sindicatelor a fost ocupată, la propriu, de break-danceri, care s-au aşezat pe jos, în cerc, şi au început aşa numitele „battles”, confruntări între membrii a câte două trupe care intră în mijlocul cercului şi, „provocându-se” reciproc, se întrec în învârteli, sărituri în mâini şi elemente acrobatice numite power move, top rock şi alte chestii pe care numai ei le ştiu.

 

Deja din prima fază s-a văzut că bihorenii-s cei mai tari, dar nici sătmărenii nu au rămas cu mult în urma lor. Trupa Level One din Oradea, dar având, de fapt, membri din Ştei şi din Zalău, a câştigat concursul de break-dance, băieţii de la That’s All din Szolnok – Ungaria s-au clasat imediat după ei pe podium, iar sătmărenii de la B Element au ocupat un onorabil loc III din cele 9 trupe participante. Şi trupa Mad Zone, care are în componenţă sătmăreni şi clujeni, s-a descurcat bine, ratând cu puţin podiumul.
 

 

După-amiază a urmat concursul de Hip-Hop, care a avut mai multe secţiuni. Băieţii şi fetele au dansat pe mix-uri ale unor artişti celebri de Old School şi New School, de pe East Coast şi West Coast, dar şi din Pantelimon sau Colentina. Juriul, format din coregrafi din România şi Ungaria, a apreciat dansul sincron, creativitatea şi costumele cât mai originale.
 


 

În final, tot bihorenii au fost cei care au ras tot, la toate secţiunile: la grupa de sub 14 ani au câştigat fetele de la Mini Clevers din Marghita, la cea de peste 14 ani a câştigat trupa mixtă Boom Box din Oradea, la solo cea mai apreciată a fost Carmen Popa din Oradea, care a mai luat încă un premiu şi la duo, împreună cu colega sa, Cezara Pop.


 

Dintre trupele sătmărene de hip-hop, Crazy Dancers s-au pregătit cel mai bine, ajungând între primele zece din cele 60 de trupe înscrise la această secţiune, în uralele publicului cunoscător, care a umplut destul de frumos sala Casei de Cultură a Sindicatelor.


 

„Faţă de anul trecut se simte o evoluţie la toate trupele, inclusiv cele sătmărene, semn că acest concurs este binevenit şi toţi participanţii se pregătesc serios pentru el. Este o mândrie pentru noi să organizăm un asemenea eveniment în oraşul nostru” – spune Junior, un vechi amic al nostru, component al trupei Mad Zone.
 

 

Trecând peste micile imperfecţiuni în organizare, cauzate încă de lipsa de experienţă a co-organizatorilor, putem spune că spectacolul de sâmbătă de la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost cea mai mare explozie de energie creativă din partea unor tineri crescuţi în cartierele gri construite de părinţii lor şi nu neapărat foarte adaptaţi la realităţile lumii destul de footute pe care le-o lăsăm moştenire. Aşa că vă aşteptăm şi la anu’. Respekt maxim!

2931 vizite
Distribuie pe