Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radarele „invizibile”, pe traseu
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Aprilie 2010

În cursul zilei de vineri, zece echipaje ale Poliţiei Rutiere au ieşit pe teren cu noile radare „invizibile”, care nu pot fi detectate în timp util de aparatele anti-radar.
 


Acţiunea care a făcut parte din campania naţională „Alege viaţa” a avut, deocamdată, doar caracter preventiv, scopul fiind testarea noilor radare.

Poliţiştii au staţionat cu Loganurile dotate cu radare speciale în mai multe locuri din judeţul Satu Mare, iar şoferii prinşi cu viteză peste limita legală au fost opriţi, dar au scăpat doar cu avertismente, după ce li s-a explicat că data viitoare măsurătorile se vor face „pe bune” şi riscă să plătească amenzi usturătoare.

 

Agenţii de poliţie care operează radarele invizibile s-au declarat mulţumiţi de eficienţa acestora, în condiţiile în care aparatele anti-radar nu reuşesc să le detecteze decât de la o distanţă prea mică pentru a le mai oferi şoferilor posibilitatea de a reduce viteza.

 

Din cele zece radare invizibile primite de Poliţia sătmăreană, trei vor urmări circulaţia din municipiul Satu Mare, alte trei au fost distribuite la Carei, Negreşti-Oaş, respectiv Livada, iar celelalte au fost instalate în Loganurile care vor patrula pe drumurile judeţene şi în comune.

2172 vizite
Distribuie pe