Locale Altele
Luni, 30 Martie 2020
Luni, 30 Mar 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mesaj de condoleanţe pentru fraţii polonezi din Rzeszow
SM Online  - Duminica, 11 Aprilie 2010

În numele sătmărenilor, primarul Iuliu Ilyes a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanţe omologului său din oraşul înfrăţiţ Rzeszow, exprimându-şi regretul pentru pierderea grea suferită de poporul polonez în urma accidentului aviatic de la Smolensk, din Rusia, în care au pierit preşedintele ţării şi o parte a elitei politice a Poloniei.

 

În scrisoarea trimisă la Rzeszow, edilul-şef al Sătmarului i se adresează cu termenul „stimate prieten” primarului Tadeusz Ferenc şi îl asigură de solidaritatea şi compasiunea sătmărenilor pentru locuitorii oraşului înfrăţit.

 

Redăm integral textul scrisorii de condoleanţe:

 

"Stimate Domnule Tadeusz Ferenc, Stimate prieten,

           

În calitate de oraş înfrăţit cu Rzeszow din Polonia, municipiul Satu Mare nu poate să rămână indiferent faţă de cetăţenii dumneavoastră şi faţă de poporul polonez în aceste momente de mare tragedie. Am fost profund impresionat şi în acelaşi timp şocat odată ce au apărut ştiri conform cărora Preşedintele Poloniei, D-l Lech Kaczynski, şi alţi membri semnificativi ai elitei politice poloneze au murit într-un accident aviatic.  

           

Relaţiile dintre oraşele noastre înfrăţite s-au dezvoltat puternic în ultimii ani şi, prin intermediul acestor relaţii, am avut oportunitatea de a cunoaşte mai bine poporul polonez şi de a fi mai aproape de acesta. Ne simţim aproape de poporul dumneavoastră şi acum, când a pierdut cele mai importante personalităţi ale statului. Este o mare pierdere pentru Polonia, dar şi pentru întreaga lume, iar o astfel de tragedie nu ar trebui să cadă asupra niciunui popor.

           

În numele locuitorilor municipiului Satu Mare, ne exprimăm compasiunea faţă de dragii noştri prieteni, locuitorii oraşului înfrăţit Rzeszow, şi transmitem sincere condoleanţe întregului popor polonez.

 

Cu respect,

 

Iuliu Ilyes

Primar al municipiului Satu Mare"

1824 vizite
Distribuie pe