Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
International Dog Show
Sergiu Lenghel  - Duminica, 18 Aprilie 2010

Vremea frumoasă din week-end i-a scos din casă pe sătmăreni, care au admirat cei mai frumoşi câini la cea de-a 33-a ediţie a concursului internaţional "Dog Show".

 
Locaţia aleasă de organizatorul principal, Asociaţia Chinologică România, s-a dovedit a fi mult mai bună decât ştrandul termal, unde avea loc acest eveniment în anii precedenţi.
 

 

Stadionul Someşul s-a transformat într-un adevărat parc de distracţii, unde cei mici se jucau cu patrupedele, iar cei mari serveau la terasă câte o bere rece şi un cârnăcior.
 

 

La expoziţia canină au fost expuse peste 1.400 de câini, veniţi cu stăpânii lor din diferite zone ale ţării, dar şi din 14 ţări europene, cei mai mulţi fiind din Slovacia. Patrupedele au făcut o paradă de frumuseţe, au participat la concursuri arbitrate de un juriu ce avea în componenţă reprezentanţi din Rusia, Belarus, Slovacia, Israel, Ungaria şi România.
 

 

Un ciobănesc Asia Centrală de doar 1,4 luni, dar înalt de aproape un metru şi cu o greutate de 65 kg a fost declarat campion de România. Jamal a fost cumpărat cu 500 de euro, însă acum preţul lui este mult mai mare, asta dacă ar fi să-l vândă stăpâna. "A câştigat şi la alte concursuri. La Satu Mare am câştigat titlul România prim junior. El provine din Kazahstan, este o rasă venerată, nu ai voie să le faci ceva rău. Deşi e destul de înalt, va mai creşte până la doi-trei ani" - spune Lorena Corpodean, în vârstă de 15 ani din Cluj.
 

 

La intrarea în stadionul Someşul, câţiva comercianţi de câini, unii "de buzunar", deoarece erau atât de mici că încăpeau într-o cutie, au venit din Ungaria, Ardud şi Satu Mare pentru a face bani. Preţurile oscilau între 100 şi 500 euro, însă lumea nu prea s-a înghesuit să-i cumpere. S-au mulţumit să-i admire, la fel cum au făcut şi la expoziţia canină.
 

2126 vizite
Distribuie pe