Locale Altele
Luni, 28 Septembrie 2020
Luni, 28 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Târgul de Vacanţe şi Călătorii
Sergiu Lenghel  - Vineri, 7 Mai 2010

Vremea rea le-a stricat planurile organizatorilor Târgului Internaţional de Vacanţe şi Călătorii, deschis vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concursul de gătit la foc în aer liber, ce urma să aibă loc sâmbătă pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, a fost amânat, o dată exactă nefiind încă stabilită.
 

 

Totuşi, cei mici se vor putea bucura de cele două zile din week-end, în Centrul Nou organizându-se o serie de activităţi dedicate acestora, desfăşurate sub denumirea "Împărăţia copiilor". Se va aduce un tobogan şi vor avea loc concursuri de "face painting" şi desene pe asfalt.

 

La inaugurarea celei de-a III-a ediţii a Târgului Internaţional de Vacanţe şi Călătorii "Holiday&Travel Expo" a participat primarul Iuliu Ilyes şi subprefectul Pataki Csaba, care au declarat la unison că şi-ar dori ca judeţul nostru să devină o destinaţie turistică mai atractivă. Subprefectul a recunoscut că sătmărenii mai au mult de recuperat la capitolul "servicii în turism", un domeniu important pentru ca Satu Mare să se înscrie pe harta destinaţiilor europene.
 

 

Directorul târgului, Attila Antal, reprezentant al firmei "Show Time Entertainment Factory", cel care a organizat acest eveniment împreună cu Daniela Culic, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, s-a arătat dezamăgit de faptul că la această ediţie participă doar două firme de turism locale.

 

"Publicul din Satu Mare are nevoie de un astfel de târg, dar trebuie să-i învăţăm pe clienţi cum să se folosească de oferte"- a spus Attila Antal, referindu-se la tradiţia acestui târg, parcă mai aglomerat în anii precedenţi. Casa de Cultură a Sindicatelor a fost aproape pustie la ora 12.00, doar câţiva curioşi cutezând să intre, după ce au văzut anunţul de pe bannerul afişat afară.

 

Agenţiile de turism Aurora şi Simbotour, Generali Asigurări şi standul Ministerului Turismului au fost expozanţii din România veniţi cu oferte pentru clienţii târgului. Din cele 17 firme, majoritatea sunt din Ungaria, respectiv 12, iar staţiunea austriacă Türnitz are una din cele mai atractive oferte pentru turişti: un lac cu ştrand liber în mijlocul naturii, iar iarna sătmărenii pot să schieze pe pârtiile de la Annaberg.
 

 

Firmele din ţara vecină s-au înghesuit să-şi prezinte hotelurile şi staţiunile balneare cunoscute de ani buni şi sătmărenilor. Hajduszoboszlo şi Nyíregyháza sunt destinaţiile din Ungaria pentru care agenţii economici fac lobby şi în acest an.

 

Târgul este deschis şi sâmbătă, între orele 10.00-19.00, iar duminică în intervalul orar 10.00-17.00. Sătmărenii care îşi vor cumpăra pachetele pentru vacanţă în timpul târgului "Holiday&Travel" vor beneficia de reduceri substanţiale.

 

De asemenea, vizitatorii expoziţiei vor putea participa la o tombolă cu premii substanţiale, constând în pachete de înfrumuseţare, weekend-uri wellness la hotelurile din Ungaria, bilete de intrare la aquaparc-uri, un sejur pe litoralul românesc, dar şi bilete la Parcul Zoologic din Nyíregyháza-Sóstó. Extragerea tombolei are loc duminică la ora 15.00.

1819 vizite
Distribuie pe