Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Eroilor la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 13 Mai 2010

În mod tradiţional, de sărbătoarea Înălţării Domnului, poporul român îşi cinsteşte eroii care şi-au dat viaţa pentru patrie şi libertate. Ziua Eroilor din acest an s-a sărbătorit şi la Satu Mare într-o atmosferă sobră, la manifestări participând oficialităţi şi politicieni de toate culorile, dar şi mulţi veterani de război şi elevi.
 

 

Manifestările au început joi la amiază la Cimitirul Eroilor de pe Bulevardul Cloşca, unde, alături de oficialităţi şi militari, au depus flori şi o clasă de elevi de la Şcoala „Avram Iancu”.
 
 

Puţin mai târziu, oficialităţile, veteranii de război, reprezentanţii partidelor politice şi elevi de la colegiile naţionale „Doamna Stanca” şi „Mihai Eminescu” s-au adunat la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Vasile Lucaciu, unde au asistat la un Te-Deum oficiat de un sobor de preoţi în cinstea eroilor neamului, după care au depus coroane de flori.


 

Manifestări similare au avut loc şi în şcolile sau instituţiile militare din judeţ. La Grupul Şcolar Economic „Gheorghe Dragoş”, de exemplu, postul de radio al liceului a difuzat în fiecare pauză cântece patriotice, iar în pauza mare toţi elevii au păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului.


 

Cadrele militare de la Centrul de Perfecţionare a Jandarmilor din Tăşnad au participat alături de oficialităţi la depuneri de coroane la monumentele eroilor din Tăşnad şi Dindeşti, dar şi la Monumentul Ostaşului Necunoscut din localitatea Păgaia, judeţul Bihor.

2890 vizite
Distribuie pe