Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Şedinţă de grădiniţă la Palat
Sergiu Lenghel  - Joi, 3 Iunie 2010

Palatul Administrativ a fost luat joi cu asalt de sute de copii de grădiniţă. Organizată în premieră de Consiliul Judeţean, "Ziua Porţilor Deschise" a transformat pentru câteva ore birourile din clădirea construită pe vremea "Epocii de Aur", în adevărate săli de grădiniţă.

 

Instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean şi-au întâmpinat oaspeţii la standurile unde angajaţii oferea informaţii despre activităţile lor.
 


Deschiderea oficială a avut loc la ora 10.00, la parterul Palatului Administrativ, unde este amenajată şi galeria de artă, copiii de la Grădiniţa "Voinicelul" aşezându-se cuminţi în faţa oficialităţilor pentru şedinţa foto.
 

 

Vicepreşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că acest eveniment se desfăşoară pe parcursul a două zile, vineri urmând să aibă loc întâlniri cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor.
 

 

Directorul Centrului Judeţean de Creaţie şi Promovare a Culturii Tradiţionale, Felician Pop, a făcut un scurt istoric al Palatului Administrativ, care se doreşte a fi un punct de atracţie pentru turişti. "Clădirea e o ilustrare a stilului comunist agonic. Nu vom şti niciodată cât a costat pentru că s-au adus mulţi muncitori voluntari de la fabrici" - a spus Felician Pop, recunoscând faptul că nu şi-ar dori ca această clădire să fie simbolul Sătmarului, deoarece sunt altele mult mai frumoase.

 

 


Prichindeii nu au ratat ocazia de a intra şi în birourile şefilor din CJ. În biroul preşedintelui Csehi Arpad s-a convocat o "şedinţă" de grădiniţă, unde calculatorul, pixurile şi liniarul au devenit obiecte de joacă pentru micuţi.
 


Cum preşedintele CJ era plecat cu treburi, vicele Ştef a făcut pe gazda şi i-a condus pe copii şi în biroul lui.
 

 

Însoţiţi de educatoare, copiii de la Grădiniţa "Voinicelul" nu mai vroiau să se dezlipească de la masa unde se dezbate destinul judeţului.
 


La vicepreşedintele Mircea Govor s-au simţit ca acasă sau mai bine zis ca la grădiniţă. S-au urcat direct pe masă, au fost luaţi în braţe de vice şi s-au răcorit cu sucuri naturale.
 

 

Rând pe rând, alţi vizitatori au început să sosească la Palat. Elevii Şcolii cu clasele I-VIII "Octavian Goga" şi copiii de la Grădiniţa "Dumbrava Minunată" au fost primiţi şi ei de angajaţii CJ, care le-au oferit informaţii despre instituţiile în care lucrează.
 

3030 vizite
Distribuie pe