Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Orice sfârşit e un început
Sergiu Lenghel  - Vineri, 11 Iunie 2010

În anul în care se împlinesc 80 de veri de când liceul situat pe strada Ştefan cel Mare a primit numele de "Doamna Stanca" pentru zeci de elevi ziua de vineri a coincis şi cu ultima întâlnire cu profesorii.
 

 

Îmbrăcaţi precum absolvenţii de facultate, cu robe şi togi albastre, liceeni au participat dimineaţa la ora de dirigenţie, având timp să-şi tragă suflarea înaintea festivităţii organizate la Casa de Cultură a Sindicatelor. Promoţia 2010 a Colegiului Naţional "Doamna Stanca" numără 173 de elevi din şase clase terminale, iar banchetul de final de an îl fac vineri seara la restaurantul Romantic.

 

Absolvenţii au pornit pe jos spre pasajul "Corneliu Coposu", unde s-au oprit preţ de câteva minute pentru a da drumul baloanelor albastre, după care fiecare a strigat cât poate de tare: "A-ul e cel mai tare!", moment în care ceilalţi colegi nu s-au lăsat mai prejos şi au scandat şi ei numele claselor lor.

 

La ora 11.00, sala Casei de Cultură a Sindicatelor s-a dovedit a fi prea mică pentru sutele de părinţi şi prieteni dornici să-i vadă pe tinerii absolvenţi la festivitatea de final de an. Multe fete au fost cuprinse de emoţie şi nu şi-au putut stăpâni lacrimile.


Pentru Laura Silaghi, tânăra care în urmă cu patru ani câştiga titlul de Miss Boboc "Doamna Stanca", anii de liceu au reprezentat o experienţă bogată de viaţă, dar şi o provocare. Va urma Facultatea de Drept din Cluj, unde va fi mai aproape de iubitul ei, Ionuţ Neamţ, un fost absolvent al CN "Doamna Stanca".


 

Şefa de promoţie a liceului este o fată modestă şi frumuşică foc, fiind răsplătită pentru rezultatele bune la învăţătură cu o carte, o cupă şi o diplomă. Cu media 9,88 în cei patru ani de liceu, Dominique Ghetina din clasa a XII-a D a reuşit să devină prima pe şcoală. Fiind la o clasă cu profil biologie-chimie, tânăra îşi doreşte să continue studiile în acelaşi domeniu şi a ales Facultatea de Farmacie din Cluj.
 

 

La ieşirea din Casa de Cultură a Sindicatelor, Piaţa 25 Octombrie a fost arhiplină, terasele s-au umplut în câteva secunde, iar patronii şi-au frecat mâinile de fericire datorită comenzilor pe care le aveau pentru pizza. Desigur, şi blitzurile aparatelor foto scânteiau din toate colţurile, absolvenţii fiind fotografiaţi de cei apropiaţi pentru a-şi aminti peste 10 ani de aceste momente unice, când se vor revedea cu toţii.

 

La aceeaşi oră la care era programată festivitatea celor de la "Doamna Stanca", la Teatrul de Nord se pregăteau să intre absolvenţii Liceului de Artă "Aurel Popp". Ei au fost mult mai puţini decât colegii lor din alte licee, un număr de 47 de elevi din două clase de la secţia de muzică şi arte plastice - română şi maghiară - şi-au luat rămas bun de la profesori.
 

 

Printre absolvenţi am dat şi de o colegă de-a noastră de breaslă şi în curând viitoare studentă la Jurnalism. Silvia Cseh, matinala de la TV1 Satu Mare, intenţionează să lucreze în mass media locală în mod oficial, astfel că va da admitere la o facultate de jurnalism, însă nu ştie exact unde.

5154 vizite
Distribuie pe