Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii tăşnădeni sunt cei mai buni bucătari în aer liber
Diana Benţe  - Duminica, 13 Iunie 2010

Jandarmii din Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor din Tăşnad, membri ai Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Regiunea 4 Satu Mare, au găzduit sâmbătă 12 iunie, la ştrandul termal din localitate, Concursul Internaţional de gătit în aer liber ,,MASTERS COOK - MAEŞTRII BUCĂTARI”.


 

La start s-au aliniat un număr de 10 echipe din Ungaria şi România: Forţa de Intervenţie Rapidă din Gyula, Serviciul de Protecţie şi Pază a Preşedinţiei Ungariei, o echipă de fete din Budapesta, precum şi echipele reprezentative ale ţării noastre din Caraş-Severin, Poliţia de Frontieră Bihor - Regiunea 2, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Cluj, Poliţia Carei, alături de un număr de trei echipe din localitatea Tăşnad, aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei din localitate, precum şi organizatorilor competiţiei - jandarmii de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor, deţinători ai marelui trofeu la ediţia precedentă desfăşurată în Ungaria.

 

Concursul a avut o singură etapă de gătit în aer liber la ceaun, tigaie, oală sau grătar a preparatelor aparţinând bucătăriilor tradiţionale. Acesta s-a desfăşurat după următorul scenariu: în jurul orelor 08.00 echipele au ocupat standurile, pregătindu-şi ustensilele de gătit, ingredientele şi cele necesare preparării mâncărurilor. La ora 09.30 s-a  dat startul competiţiei, concurenţii având astfel posibilitatea să-şi etaleze din plin talentul gastronomic. Totul s-a desfăşurat într-o armonie perfectă, s-au schimbat impresii, reţete şi s-au încheiat noi prietenii. Timpul alocat pentru concurs a fost de patru ore.


 

În jurul orelor 13.00 i-au fost prezentate juriului mai multe feluri de mâncare precum: tocăniţă de vită cu ciuperci în stil vânătoresc, borş pescăresc, platou fantezie din carne de pasăre, ciolan cu fasole, sărmăluţe cu păsat în foi de viţă de vie, gulaş, ciorbă pescărească, precum şi alte bunătăţi, iar la capitolul desert: prăjituri de casă, ştrudel şvăbesc cu dulceaţă de vişine şi brânză dulce, clătite, papanaşi etc.

 

În faţa unei asistenţe numeroase formată din aproximativ 200 de participanţi, în ropote de aplauze şi îndemnuri ale susţinătorilor, dar şi în simfonia de gusturi şi arome, juriul a deliberat cu greu,  premiul I fiind câştigat pentru a doua oară consecutiv la competiţii de acest gen de jandarmii din Tăşnad, echipa „Lingura de Aur a Someşului”.


 

Locul II a fost ocupat de Forţa de Intervenţie din Budapesta, iar locul III a fost ocupat de echipa Poliţiei de Frontieră Bihor, „Sărmăluţa veselă”. Celelalte echipe prezente în competiţie, au fost apreciate pentru modul de prezentare al preparatelor, juriul acordându-le diplome de excelenţă.

 

La buna desfăşurare a activităţilor, au contribuit din plin şi o serie de sponsori cum ar fi: Primăria Tăşnad, S.C. Promat S.A., Cominpex S.R.L.Tăşnad, S.C. Brutăria Talpoş S.R.L., S.C. Anca S.R.L. Satu Mare, S.C. Ltzfcom S.R.L. Tăşnad, B.C.R. Tăşnad, S.C. ABC Doina S.R.L., S.C. SABRO S.A. Tăşnad, Unicarm Tăşnad, Edita şi Sorin Ghilea.

 

La final, toţi concurenţii şi o mare parte dintre invitaţi au beneficiat de o mare surpriză, fiind invitaţi să deguste din delicatesele pregătite, iar activitatea s-a încheiat cu un banchet oferit de către organizatori la hotelul Alystra.

 

Manifestările culinare de acest gen vor continua şi în perioada imediat următoare, ca o alternativă a surmontării barierelor comunicaţionale şi a unei cunoaşteri culturale dintr-o perspectivă mai puţin convenţională.

 

4296 vizite
Distribuie pe