Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Pompierii sătmăreni au sărit în ajutorul colegilor maghiari
ISU Satu Mare  - Miercuri, 16 Iunie 2010

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al judeţului Satu Mare a fost solicitat marţi de către directorul Directoratului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul  Szabolcs-Szatmar-Bereg – Ungaria, pentru a-i ajuta pe pompierii din localitatea Cegenydanyad la degajarea unor copaci căzuţi în urma furtunii ce s-a abătut asupra localităţii.

           

Din ordinul Inpectorului şef al I.S.U « Someş » al judeţului Satu Mare, Col. Burz Iulian, la fata locului s-a deplasat o autoscară mecanică echipată cu motofierăstraie, sub comanda Col. Remetey Sighismund, adjunctul  inspectorului-şef.

            

Din cele relatate de către col. Remetey Sighismund, echipajul ajuns la faţa locului, a acţionat pentru înlăturarea a trei arbori căzuţi peste firele de înaltă tensiune şi peste un monument istoric al eroilor din localitate.

            

La intervenţie au participat primarul Kormos Gyula, dr. Tilki Attila primar al oraşului Fehergyarmat, parlamentar şi preşedinte al Comitetului Zonal de Apărare, precum şi o grupă a pompierilor din oraşul Fehergyarmat.

 

În urma intervenţiei destul de dificile s-a reuşit degajarea unui brad de circa 25 m de pe firele de curent şi s-a salvat de la deteriorare monumentul de sub acesta. De asemenea, s-au mai degajat doi brazi de dimensiuni mai mici, care au afectat firele într-o altă zonă din localitate. Celor care au intervenit li s-au adus mulţumiri din partea administraţiei locale şi  din partea colegilor maghiari pentru profesionalismul dovedit pe timpul intervenţiei.

1255 vizite
Distribuie pe