Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Îmbrăţişări gratuite în centrul Sătmarului
Sergiu Lenghel  - Luni, 5 Iulie 2010

Pentru al treilea an consecutiv, campania "Free Hugs" s-a organizat la Satu Mare în după-amiaza zilei de duminică. Nu mai puţin de 20 de adolescenţi au venit să susţină "Îmbrăţişările gratuite" în centrul oraşului, un grup de prieteni inimoşi care nu au dorit altceva decât să-i facă pe concitadinii noştri să nu uite de sentimentul iubirii faţă de semeni.


 

În anul 2008, Vlad Palas a organizat de unul singur această campanie, în primul week-end din luna iulie. Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor Gratuite a fost marcată şi anul trecut, o elevă a Liceului de Artă "Aurel Popp", Carla Mureşan, reuşind să adune atunci un grup de tineri care s-au împrietenit imediat.


 

Cei doi au decis să continue tradiţia şi în acest an şi s-au pus să-i anunţe prin telefon sau pe messenger pe toţi cei care doreau să participe la această acţiune. "Totul a început în anul 2004, când un student la Londra a plecat acasă în Australia, iar la aeroport, când toată lumea se îmbrăţişa cu familia, pe el nu îl îmbrăţişa nimeni. A purtat o pancartă cu mesajul <<Free Hugs>> prin Sidney şi au venit oamenii să-l îmbrăţişeze. Prima persoană a fost o bătrânică la care i-a murit pisica" - povesteşte Vlad Palas, un student în vârstă de 20 de ani la Timişoara.


 

Pentru că percepţia unor oameni despre acest gest întâlnit tot mai rar în zilele noastre era uneori greşită, au fost şi unii care au refuzat o îmbrăţişare, însă voluntarii spun că ei nu fac altceva decât să zâmbească în continuare.


 

Carla Mureşan, tânăra de 17 ani care a pus la cale acţiunea din acest an, s-a declarat mulţumită de faptul că amicii ei au venit duminică în număr mare să susţină acţiunea "Free Hugs", cu pancarte având înscrise mesajele campaniei.


 

Ei s-au plimbat prin centrul Sătmarului timp de câteva ore, gestul tinerilor fiind bine primit de majoritatea celor care se aflau în parcul central şi pasajul pietonal "Corneliu Coposu". Au fost şi reacţii mai ciudate ale unor persoane trecute de prima tinereţe, care au refuzat să se îmbrăţişeze cu adolescenţii, probabil necăjiţi de problemele cotidiene.

3530 vizite
Distribuie pe