Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Au "îngheţat" la Real
Sergiu Lenghel, Florin Răchitan  - Vineri, 6 August 2010

După-amiază obişnuită de vineri la hypermarketul Real. Începe febra cumpărăturilor de week-end, sătmărenii se plimbă printre rafturi şi stau la coadă la cântar, la raionul de legume-fructe. La un moment dat, câţiva tineri „îngheaţă” în faţa rafturilor şi a cântarului, în poziţii ciudate. A început un nou flashmob marca Erika Lucaci.


 

„Aaa, e flashmob, am citit pe net” – exclamă o femeie la vederea unor tineri care nu se mai mişcă de minute bune din faţa lăzilor cu legume şi fructe. Unul dintre ei s-a aşezat chiar în căruciorul de cumpărături, în timp ce un altul a rămas cu un pepene galben „suspendat” deasupra capului celui din cărucior.
 

 

Alţi tineri au rămas nemişcaţi în faţa rafturilor de cosmetice, organizatoarea Erika Lucaci a întins mâna după un spray pe care nu-l mai ia de pe raft, în timp ce fiica sa, Carla, ţine telefonul mobil la ureche, dar nu vorbeşte. Asta se numeşte „Frozen Flashmob” şi e distracţia preferată a tinerilor din Occident care vor să „spargă” astfel plictiseala cumpărăturilor în marile hypermarketuri.
 

 

Fotografii de la presă şi angajaţii de la Real aleargă printre rafturi să surprindă cât mai multe imagini cu participanţii la flashmob în cele cinci minute pe care le au la dispoziţie, în timp ce spectatorii privesc contrariaţi şi sunt convinşi că se filmează vreo reclamă cu camera ascunsă.


 

Uimirea lor se transformă încet-încet în reacţie pozitivă şi toată lumea zâmbeşte la „pozna” făcută de tineri. La un semnal stabilit dinainte cu cei din conducerea hypermarketului, toţi participanţii la Flashmob se dispersează, apoi se adună în faţa Galeriilor Real pentru „repriza a II-a”, un spectacol ad-hoc de dans asemănător cu cel pe care l-au făcut tot acolo în primăvară.


 

"Le-a plăcut atât de mult ce am făcut în martie, încât ne-au rugat să mai venim. Au ţinut neapărat să avem acelaşi flashmob ca data trecută, dar am venit cu ideea asta nouă şi le-am promis că la final vom şi dansa" – a declarat coregrafa Erika Lucaci.


 

O parte din cei prezenţi vineri la Real, membri ai trupei de dans "Backstage", vor putea fi văzuţi şi în 21 august la un eveniment de caritate desfăşurat în apropierea ştrandului, la Şcoala de Dresaj Alpha K9, unde Asociaţia "Angel Dog" organizează un program de terapie cu câini pentru copiii bolnavi.

2758 vizite
Distribuie pe