Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Două decenii de la înfiinţarea Jandarmeriei la Satu Mare
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 30 August 2010

Într-o atmosferă de sărbătoare, prilejuită de aniversarea  a  două decenii de la reînfiinţarea  Jandarmeriei Sătmărene, miercuri  vor fi organizate în centrul municipiului Satu Mare, cu începere de la orele 11, o serie de manifestări dedicate acestui eveniment.

 

Anul acesta are o dublă semnificaţie pentru jandarmii români, întrucât este anul în care se aniversează 160 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, iar în urmă cu două decenii, la 1 septembrie, din ordinul Ministrului de Interne nr. I/05848 se reînfiinţa Batalionul 35 Jandarmi Satu Mare.

           

Reînfiinţarea trupelor de jandarmi în 1990 a reprezentat, în fapt, o revenire  la valoroasa tradiţie  a existenţei pe teritoriul ţării a Jandarmeriei Romane, pusă în slujba cetăţeanului, a intereselor şi drepturilor lui legitime. Primele structuri de jandarmerie pe meleaguri sătmărene au fost înfiinţate în anul 1919.

 

Au fost invitaţi să participe la aceste evenimente parlamentarii sătmăreni, reprezentanţii Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean, ai Primăriei Satu Mare, respectiv comandanţii sătmăreni ai structurilor M.A.I., dar şi şefii de instituţii deconcentrate, veteranii de război  şi cadrele în rezervă.

 

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare invită pe această cale toţi sătmărenii să participe la aceste evenimente.

 

Programul va debuta miercuri, la ora 11, pe platoul din Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, cu momente oficiale, slujbă religioasă festivă şi paradă militară. De la ora 11,45 în holul Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc lansarea cărţii „Istoricul Jandarmeriei Sătmărene” şi a revistei „Jandarmeria Sătmăreană”, iar de la 12,15 se vor desfăşura exerciţii demonstrative ale jandarmilor, pentru public.

1697 vizite
Distribuie pe