Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Târg de produse tradiţionale în Centrul Nou
Florin Răchitan  - Vineri, 10 Septembrie 2010

Vineri la amiază s-a deschis prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, organizat în Piaţa 25 Octombrie şi care, având în vedere succesul oarecum neaşteptat, va fi repetat la fiecare sfârşit de săptămână de acum înainte.
 


Deschiderea oficială a constat într-o plimbare a prefectului Radu Giurcă pe la tarabele unde a degustat tot ce i s-a oferit.

 

La această primă ediţie au participat 34 membri ai Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice APPTE , care şi-au prezentat mărfurile în condiţii civilizate, la tarabe „asaltate” de sute de sătmăreni cărora le era dor de gusturile „ca la bunica”.
 

 

Oamenii au cumpărat pită de mălai şi caş de oaie din Ţara Oaşului, cozonaci şi prăjituri de casă din zona Codrului, produse de panificaţie din zona Careiului, pălincă de Oaş şi vinuri de la Beltiug sau Turulung-Vii, precum şi legume şi fructe certificate de Ministerul Agriculturii ca fiind ecologice.
 

 

Preţurile au fost, în general, puţin mai mari decât cele din pieţele sătmărene, dar produsele de calitate s-au vândut foarte bine, chiar prefectul remarcând că prima zi a târgului a avut un succes neaşteptat. Târgul continuă sâmbătă, între orele 8 – 19 şi se va repeta în fiecare zi de vineri şi sâmbătă, în acelaşi loc.

1901 vizite
Distribuie pe