Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Oraşului Livada, în ploaie
Florin Răchitan  - Luni, 20 Septembrie 2010

Vremea potrivnică a încurcat puţin socotelile organizatorilor Zilelor Oraşului Livada, care se pot considera, totuşi, mulţumiţi, având în vedere faptul că tineretul a înfruntat ploaia şi s-a distrat până după miezul nopţii, în fiecare zi din week-end, iar tarabiştii s-au declarat mulţumiţi de vânzări.


 

În prima zi, sâmbătă, programul de distracţie a fost asigurat de Caravana Boom a postului TV1 Satu Mare, Alex şi Silvia Cseh întreţinând atmosfera până târziu în noapte.
 

Duminică au avut loc întrecerile sportive, care au constat, practic, în meciurile de fotbal disputate între echipele de juniori şi seniori din Livada şi Oraşu Nou, iar seara au urcat pe scenă vedetele din trupa Dupla KV din Budapesta.
 

 

Manifestările din acest an au avut şi un moment sobru. Consiliul Local Livada a aprobat încă în şedinţa de la mijlocul lunii august acordarea titlurilor de Cetăţean de Onoare al oraşului pentru două personalităţi cu merite incontestabile în obţinerea acestor distincţii: ziaristul Iosif Ţiproc şi profesorul Albert Anzik.


Din păcate, regretatul nostru coleg de la Informaţia Zilei nu a mai trăit ziua în care să i se înmâneze oficial această diplomă, astfel că ceremonia a început cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost cel mai apreciat jurnalist şi cronicar al judeţului Satu Mare, Iosif Ţiproc.


Apoi, în aplauzele consilierilor locali, primarul Ioan Sebesi a înmânat diploma de Cetăţean de Onoare profesorului de istorie Albert Anzik, fost director al şcolii din Livada şi cadru didactic îndrăgit de multe generaţii de elevi, inclusiv subsemnatul.
 


Neobosit educator al oamenilor simpli din Livada, având o energie debordantă la vârsta de 81 de ani, domnul profesor este autorul a nu mai puţin de opt cărţi scrise în limbile română şi maghiară, între care se numără şi monografia localităţii Livada, o realizare cu care puţine comunităţi din judeţ se pot mândri.

4127 vizite
Distribuie pe