Marti, 21 Octombrie 2014 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleBlogZoneCAUTA     Web  satumareonline.ro       
Defilare cu bebeluși în „marsupiu“
Ioana Gavrău - Joi, 23 Septembrie 2010

Un număr de 15 mămici din Satu Mare au participat joi la un marș organizat cu ocazia celei de-a doua ediții a „Zilelor Babywearing“. Acțiunea organizată de Clubul Mămicilor din Satu Mare a avut drept scop promovarea dispozitivelor de purtare a copilașilor.Dis-de-dimineață, cele 15 mămici au pornit din Grădina Romei și au străbătut la pas orașul, punctul final fiind Pasajul Corneliu Coposu din municipiu.
 Acțiunea noastră are drept scop promovarea mijloacelor adecvate de purtare a nou-născuților, iar motivația este simplă: contactul corporal este o nevoie de bază a copilului, micuții astfel purtați sunt mai mulțumiți, mai echilibrați și plâng mai puțin. Totodată, purtarea lor este o experiență intimă și minunată“, a spus Godri Réka, promotoarea acțiunii.
 Micuții s-au simțit excelent în mini-excursia pe care au făcut-o alături de mamele lor. Mulți dintre aceștia au și adormit până la punctul final al destinației. „Mă simt foarte bine când îmi port copilul într-un astfel de dispozitiv. El are ocazia să vadă mai mult din lume, iar eu pot să fac și altceva între timp“, a spus Aniko Schvarczkopf, una dintre mămicile prezente la marș.
În Pasajul Coposu, mămicile au putut încerca și alte mijloace de purtare. Vineri, acțiunea continuă cu mai multe workshop-uri, iar de la ora 18.30, pe strada Wolfenbuttel, nr. 36, se va organiza o tombolă.
 
Intrarea este liberă.Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
Vizite : 1461


Eveniment

Ministrul Justiţiei în vizită de lucru la Tribunalul Satu Mare
Luni, 20 Octombrie 2014
În cursul zilei de luni, conducerea Tribunalului Satu Mare a fost gazda ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc şi a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, dr. Adrian Bordea. Scopul vizitei s-a axat pe două coordonate: vizitarea Palatului de Justiţie Satu Mare în vederea constatării stadiului lucrărilor desfăşurate în cadrul proiectului de Reparaţii Capitale, Consolidare, Extindere şi Modernizare, dar şi discuţii pe marginea activităţilor specifice sistemului judiciar.
Proiectil exploziv din al II-lea Război Mondial găsit la Micula
Luni, 20 Octombrie 2014
În cursul zilei de duminică, un bărbat din localitatea Micula a găsit un proiectil exploziv în timp ce căuta fier vechi pe terenul siuat în spatele locuinţei sale. Poliţiştii Serviciului Arme Exploxivi şi Substanţe Periculoase care s-au deplasat la faţa locului au stabilit faptul că proiectilul are calibru 76 mm se află în stare avansată de corodare şi provine probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Oamenii legii au ridicat proiectilul în vederea distrugerii.
Încă 17 sătmăreni intoxicaţi cu ciuperci. Doi copii, în stare gravă.
Luni, 20 Octombrie 2014
După avalanşa de intoxicări cu ciuperci din cursul săptămânii trecute, cazurile de îmbolnăvire nu au contenit nici în week-end. De vineri până duminică seara au ajuns la Urgenţe încă 17 pacienţi din diferite zone ale judeţului, după ce au consumat ciuperci culese din păduri. Trei dintre aceştia au necesitat internare. Este vorba despre doi fraţi, de 10, respectiv 12 ani, precum şi o femeie în vârstă de 50 de ani, care au fost intubaţi, la secţia Reanimare.
Explozie la anexa unei case din Negreşti-Oaş. Bătrână rănită.
Duminica, 19 Octombrie 2014
Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7, Poliția orașului Negrești Oaș a fost sesizată că la o anexă a imobilului cu nr.24 de pe strada Pieței din orașul Negrești Oaș a avut loc o explozie. Polițiștii s-au deplasat urgent la fața locului și au constatat că aspectele sesizate se confirmă. În urma exploziei a rezultat rănirea ușoară a numitei MARIA B., de 72 ani, care a fost transportată la Spitalul orașului Negrești Oaș.
Ziua LEADER 2014 la Tăşnad
Duminica, 19 Octombrie 2014
Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sud-Vest Satu Mare a organizat sâmbătă, în oraşul Tăşnad, Ziua LEADER, eveniment aflat la a doua ediţie şi menit să promoveze acțiunile desfășurate în cadrul Programului LEADER, parte integrantă a Politicii de Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a dat asigurări că va susţine pe mai departe GAL-urile, la nivel de judeţ cele patru Grupuri de Acţiune Locală având în total 10 milioane de euro pentru sprijinul agriculturii.La standuri s-a putut degusta preparate gen babgulyas, bogracs, toroş, pâine de casă, tocănițe, strudli.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici