Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Job-uri disponibile există, absolvenții sunt pretențioși
Ioana Gavrău  - Vineri, 24 Septembrie 2010
Absolvenții sătmăreni nu s-au mai înghesuit ca și altă dată la Bursa locurilor de muncă, organizată vineri dimineața de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare. Meseriile în domeniul textilelor, a metalelor au fost ignorate de tineri, aceștia preferând să culeagă informații despre o eventuală carieră militară.


 
Peste 180 de locuri de muncă au fost puse la dispoziția absolvenților sătmăreni.


Pentru această bursă am pregătit 183 de locuri de muncă și participă 32 de agenți comeriali. Cele mai multe posturi sunt în domeniul textilelor, peste 60. Doar 15 locuri de muncă sunt pentru cei cu studii superioare. La această bursă s-au prezentat aproximativ 300 de tineri“, a spus Gheorghe Tilibașa, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare.
 

Tinerii își doresc un loc de muncă sigur, dar și bine plătit. Visul lor este să facă o carieră militară, chiar dacă acum posturile sunt blocate.


Este cazul tineri Mădălina Albu care își dorește un loc printre militari. „De mică am avut în familie cadre militare, tatăl meu lucrează în domeniu. Mai mult, este un loc de muncă sigur și știu că aș face față unui astfel de job“, a spus Mădălina Albu, tânăra care și-a luat toate datele pentru examenele care urmează să le susțină în vederea ocupării unui post.
 
Și la standul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare a fost aglomerație, cu toate că salariile acestora au scăzut mult în ultima perioadă.
„Chiar dacă posturile sunt blocate, noi putem să-i îndrumăm pe tineri spre o școală de profil, iar după absolvirea ei, au un loc de muncă sigur. Sperăm că până atunci situția în sistem să se mai reglementeze“, a spus inspectorul de poliție Cristina Roman.

Job-uri evitate de tineri


În schimb, nimeni nu vrea să lucreze într-un domeniu în care munca fizică este solicitată. De exemplu, standul firmelor din domeniu textilelor, a fierului, nu au fost deloc aglomerate.
 

Tinerii nu trec pe la acest stand pentru că nu le place să lucreze cu fierul, toți vor altceva. Se visează directori, dar niciunul dintre ei nu vor să pună mâna să lucreze“, a spus Vasile Iorincar, reprezentantul firmei de metale Bymetal.

În prezent, în Satu Mare rata șomajului a ajuns la 6,2%, numărul de șomeri atingând cifra de 9.682.

1525 vizite
Distribuie pe