Locale Altele
Marti, 28 Ianuarie 2020
Marti, 28 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focuri de armă la granița cu Ucraina
IJPF Satu Mare  - Miercuri, 29 Septembrie 2010
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au fost nevoiţi să folosească, marți noaptea, armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical pentru reţinerea unui grup de persoane ce intenţiona să introducă ilegal, peste „frontiera verde”,6000 pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina.În cursul nopţii trecute, în jurul orei 02.35, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat, folosind aparatul pe timp de noapte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş au observant un grup de patru persoane la aproximativ 500 m de linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, dar întrucât aceştia nu s-au supus şi au încercat să fugă, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 4 focuri de avertisment în plan vertical.

Echipajul poliţiei de frontieră a reuşit reţinerea unei persoane, celelalte trei profitând de vizibilitatea redusă, zona împădurită şi de relieful foarte accidentat, s-au retras spre teritoriul ucrainean.Persoana reţinută este cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind Andriovyci H., în vârstă de 20 de ani. Imediat au fost informate autorităţile din statul vecin, în vederea depistării persoanelor implicate.
 

În cursul zilei de marţi, echipa operativă din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş, au descoperit la aproximativ 1000 de metri de linia de frontieră, într-o zonă împădurită, cu teren accidentat, un număr de 12 colete ambalate în folie neagră, asezate într-un loc acoperit cu vegetaţie abundentă.Coletele conţineau în total, 6000 pachete ţigări, marca Viceroy (4000 pachete Viceroy roşu şi 2000 pachete Viceroy albastru), de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 25.500 lei.

Cetăţeanului ucrainean reţinut de către poliţiştii de frontieră i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat ,contrabandă şi tentativă de ieşire ilegală din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.
 

În seara de marţi, 28 septembrie, Andriovyci H. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunere de arestare preventivă.Judecătoria Negreşti Oaş a dispus arestarea preventivă a cetăţeanului ucrainean pentru o perioadă de 29 de zile, acesta urmând a fi predat la arestul I.P.J. Satu Mare.

Cercetările în acest caz continuă, atât de către poliţiştii de frontieră sătmăreni cât şi de autorităţile ucrainene, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest eveniment şi documentării întregii activităţi infracţionale.


808 vizite
Distribuie pe