Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Peste 600 de sătmăreni și-au măsurat glicemia
Ioana Gavrău  - Vineri, 12 Noiembrie 2010
Vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare s-a desfășurat cea de-a X-a ediție a „Zilei de depistare a diabetului în rândul populației sănătoase“. Nu mai puțin de 650 de persoane s-au înghesuit încă de dimineață în holul instuției pentru a afla care este starea lor de sănătate.


La orele 10.00, sute de oameni se închesuiau în holul Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare pentru a-și verifica glicemia. Trei diabetologi s-au pus la dispoziția sătmărenilor pentru măsurarea greutății, a înălțimii, a circumferinței abdominale, respectiv pentru efectuarea testului de glicemie.
 „Până la ora 12.00 au fost depistate trei persoane cu diabet. Rezultul final îl vom avea abia în cursul săptămânii viitoare. Este foarte important să se efectueze măcar o dată pe an aceste teste pentru a afla care este starea de sănătate în rândul populației considerată sănătoasă“, a spus diabetologul Martha Bzduch.
 

Testarea s-a făcut gratuit, actiunea fiind organizată de Direcția pentru Sănătate Publică Satu Mare, Spitalul Județean Satu Mare, Centrul de Diabet și Clubul Lions „Someș“ Satu Mare.

În prezent, 14.500 de sătmăreni suferă de diabet.

1093 vizite
Distribuie pe