Locale Altele
Joi, 2 Iulie 2020
Joi, 2 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Iluminat ornamental de criză
Ioana Gavrău  - Marti, 23 Noiembrie 2010
În acest an, Primăria Satu Mare nu alocă fonduri comparabile cu cele de anul trecut pentru iluminatul ornamental de sărbători. În centrul orașului a fost montat deja un brad, înalt de 15 metri, însă cartierele vor rămâne fără beculețe de Crăciun. Decizia a fost luată după ce edilii locali au „cântărit“ sacul cu bani.


Cu toate că era vorba de cel mai frumos brad din ultimii ani, marți, în Parcul Libertății a fost montat bradul înalt de 15 metri și nu de 30 așa cum trebuia.Este singurul brad montat de sărbători și am fost nevoiți să tăiem din el pentru a nu pune în pericol siguranța sătmărenilor. Din păcate, fondurile nu ne permit să montăm și alții în Satu Mare“, a spus primarul Iuliu Ilyes.

În acest an, Primăria Satu Mare a alocat 150.000 lei pentru iluminatul ornamental. „Am redus cu 30% bugetul alocat în acest scop. Este an de criză și trebuie să ne limităm la câti bani avem“, a mai spus primarul Ilyes.

Sătmărenii se pot bucura de luminițe și ornamente în centrul orașului. „În acest an iluminatul ornamental se va concentra doar pe zona centrală și aleea pietonală. Acolo vrem să fie multă lumină și aspectul să fie atrăgător pentru cei care vor să se plimbe“, a mai spus edilul șef.


De 1 decembrie toți sătmărenii vor putea să admire beculețele de Crăciun și să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă.
965 vizite
Distribuie pe