Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Ministrul Apărării, în vizită prin județ
Ioana Gavrău  - Duminica, 28 Noiembrie 2010
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a efectuat duminică o vizită de lucru în garnizoanele de la Carei și Satu Mare. La orele prânzului acesta a depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român din Carei, îndreptându-se mai apoi spre Satu Mare. Vizita ministrului a fost extrem de scurtă, acesta părăsind județul la orele 16.00.


Alături de soțiile eroilor căzuți la datorie în misiunile din străinătate și de pe terioriul național, Gabriel Oprea a depus, de la orele 12.00, o coroană de flori la Monumentul Ostaşului Român de la Carei.


După ceremonia care s-a desfășurat foarte repede, ministrul s-a deplasat la Satu Mare, pe strada Poligonului, unde a vizitat locația transferată de la M.Ap.N la Primăria Satu Mare, locație unde se derulează proiectul de construire a 140 de locuințe sociale în sistem ANL, dintre care jumătate vor fi repartizate militarilor, proiect oprit în momentul de față de ministrul Elena Udrea.


Ministrul Oprea a inaugurat și noul sediul al Cercului Militar Satu Mare, situat pe strada Petofi Sandor, care și-a deschis porțile în condiții normale de funcționare.

Una dintre problemele prezentate ministrului, la data de 9 noiembrie 2010, cu prilejul precedentei vizite la Satu Mare, a fost cea a necesității reabilitării Cercului Militar în beneficiul personalului activ al M.Ap.N, precum și al cadrelor militare în rezervă și în retragere, respectiv al veteranilor de război. Ministrul Oprea a dispus atunci măsuri urgente pentru readucerea clădirii la starea normală și a fixat data de 1 decembrie ca termen pentru reabilitarea spațiilor.


„În situaţia în care Armata Română este cel mai mare ambasador al României, în condițiile în care avem un buget de avarie, am reușit să reabilităm un simbol al Armatei Române. Nu am niciun leu extrabugetar în plus“,
a spus ministrul Gabriel Oprea.

Vizita în garnizoanele din Nordul țării se înscrie în seria activităților planificate și desfășurate de conducerea M.A.p.N. pentru cunoașterea concretă, la fața locului, a condițiilor de muncă și de viață ale personalului militar și civil și pentru adoptarea măsurilor care se impun pentru rezolvarea cu operativitate a situațiilor cu care se confruntă.
2420 vizite
Distribuie pe