Locale Altele
Duminica, 12 Iulie 2020
Dum, 12 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bazar de Crăciun la Casa Şvabilor
Rodica Moise  - Duminica, 12 Decembrie 2010

Vineri, la Kulturtreffpunkt (Casa Svabilor) a avut loc traditionalul Bazar de Craciun organizat de  Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. Programul a fost, ca de obicei, bogat in colinde  traditionale in limba germana, engleza si romana interpretate de corul elevilor “Canticum”, de corul profesorilor si de cel al bisericii Calvaria.


 

Trupa de instrumentisti a liceului a incantat audienta interpretand colinde la trompeta, saxofon si blockflöte. Elevii liceului au prezentat si momente lirice cu versuri in limba germana si romana specifice Sarbatorilor de Iarna. In program a evoluat si “Kramsel”, formatia de rock a elevilor din scoala.


 

Oaspete special al acestui eveniment a fost Helmut Berner, presedintele Asociatiei Svabilor Satmareni din Germania, care a donat in numele ascociatiei suma de 4.000 de Euro Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” pentru reabilitarea cladirii C din cadrul complexului scolar, cladire aflata in ruina, dar de care liceul are nevoie foarte mare avand in vedere cresterea  numarului de elevi an de an.
 

 

In acest sens s-au demarat actiunile de expertizare a cladirii, s-au realizat studiile necesare pentru a se putea demara proiectul de reabilitare propriu zis. Elevi, profesori si parinti sunt uniti in dorinta lor de a realiza acest obiectiv, in acest sens s-au pus in vanzare revista bilingva a liceului “Universul copiilor-Kinderwelt”, calendarul  pentru anul 2011 realizat de elevii liceului, dar si CD cu colinde de Craciun interpretate de corul elevilor, corul profesorilor si corul Biseriii Calvaria.

 

Programul va fi difuzat la emisiunea in limba germana a TVR, care a filmat intregul spectacol.

2795 vizite
Distribuie pe