Locale Altele
Miercuri, 23 Septembrie 2020
Mie, 23 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Brad de Crăciun din cozonac
Ioana Gavrău  - Duminica, 19 Decembrie 2010
Patru brutari au muncit de sâmbătă noaptea până duminică la amiază la realizarea celui mai mare cozonac din acest an. A avut 2.4 metri lungime și 1.80 m lățime. Zeci de copilași s-au înfruptat duminică din „brădulețul dulce“, iar munca brutarilor a fost răsplătită cu un concert de colinde.


Cinci persoane au transportat cozonacul imens în gradina de vară a restaurantului Poesis, principalul organizator al evenimentului. Zeci de copilași au așteptat surpriza dulce.


Cozonacul a fost realizat de brutăria Backerei Fastus. „Sâmbătă, la ora 02.00, ne-am apucat de aluat, apoi l-am lăsat să dospească. La ora 9, duminică, am început să-l frământăm. Pentru acest cozonac am folosit 30 kg făină, 120 ouă, 15 kg zahăr, 15 litri lapte, 10 kg de unt, 5 kg mac, nucă și cacao și un kilogram de cocos“, a spus Sipos Istvan, maestrul brutar.Zeci de copilași de la casele de tip familial din Satu Mare, alături de alți invitați s-au înfruptat din cozonacul uriaș. Ansamblul Codrișorul de la Palatul Copiilor a susținut un concert de colinde.


4797 vizite
Distribuie pe