Locale Altele
Miercuri, 26 Septembrie 2018
Mie, 26 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primire triumfală pentru Mani
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Ianuarie 2011

Marcat de oboseala acumulată în cele două săptămâni ale Raliului Dakar, precum şi în lungul drum spre casă din America de Sud şi chinuindu-se să se adapteze la diferenţa uriaşă de fus orar, Emanuel Gyenes a zâmbit permanent la primirea triumfală pe care i-au făcut-o vineri dimineaţa colegii de la societatea Autonet.


 

În timp ce primea ropote de aplauze, Mani a declarat că aceasta este cea mai călduroasă primire de care a avut parte în viaţa lui şi le-a mulţumit colegilor şi prietenilor pentru mesajele de încurajare pe care le-au transmis prin sms-uri sau pe Facebook în timpul desfăşurării celui mai dur rally-raid din lume.


 

„Acele mesaje au însemnat foarte mult pentru mine, m-au ajutat să merg mai departe şi să înfrunt toate greutăţile de pe traseu. A fost o senzaţie plăcută să ştiu că ai mei îmi urmăresc evoluţia de la capătul celălalt al lumii şi se gândesc la mine” – a declarat, vizibil emoţionat, sătmăreanul care a realizat cea mai mare performanţă românească din toate timpurile în sporturile cu motor.
 

 

El a tăiat un tort imens cu care l-au surprins colegii şi a ciocnit cu fiecare o cupă de şampanie, povestindu-şi peripeţiile de care a avut parte în munţii şi deşerturile din Argentina şi Chile.

 

La conferinţa de presă ce a urmat acestui moment, Mani Gyenes s-a declarat norocos că parcurs toţi cei 9.600 km ai Raliului Dakar fără să întâmpine vreo problemă tehnică majoră, acesta fiind şi meritul echipei de asistenţi care l-a însoţit.


 

„O singură dată am avut dificultăţi de natură tehnică, dar asta a fost exclusiv din vina mea. În a treia zi a cursei, nu am lipit cum trebuie road-book-ul de cadrul de pe ghidonul motocicletei, aşa că s-au încurcat foile, iar eu m-am rătăcit în mijlocul deşertului. Din această cauză am pierdut timp preţios şi am ajuns pe locul 46, dar chiar şi această clasare a fost o performanţă notabilă” – a spus Mani.

 

Până la urmă a terminat cursa pe locul 18 în clasamentul general, în condiţiile în care din cei 186 piloţi înscrişi, doar jumătate au reuşit să ajungă la finiş, iar el a câştigat chiar la clasa „Maraton”, deoarece nu a fost nevoit să-şi schimbe niciodată motorul.


 

Arătându-şi cu mândrie trofeele câştigate, Mani a dezvăluit ziariştilot faptul că îşi doreşte ca în acest an să participe la toate etapele Campionatului Mondial de Rally-Raid, începând cu Raliul Dubaiului în luna martie, iar anul viitor doreşte să se întoarcă în America de Sud, pentru a face o performanţă şi mai bună la Raliul Dakar.  

Oficialităţile se întrec în promisiuni de susţinere

 

După primirea de la Autonet, Emanuel Gyenes s-a deplasat la Primărie, unde a fost aşteptat de edilul-şef Iuliu Ilyes şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, care l-au întâmpinat alături de mai mulţi sătmăreni dornici să-l felicite personal pe campionul nostru.
 

 

La întâlnire a sosit şi Szilveszter Zsolt, managerul firmei KTM din Satu Mare, cel care l-a „lansat” în urmă cu patru ani pe Mani Gyenes în competiţiile internaţionale, precum şi primul antrenor de karting din copilăria campionului, Takacs Gyorgy, care i-a şi înmânat un calendar cu fotografiile actualilor mici campioni de la Clubul Elevilor din Satu Mare.


 

Oficialităţile locale i-au mulţumit eroului sătmărean pentru „emoţiile frumoase” pe care ni le-a oferit în ultimele săptămâni şi pentru că „a pus Sătmarul pe harta lumii” prin performanţa pe care a obţinut-o. Totodată, Mircea Govor a amintit că el însuşi a iniţiat proiectul de hotărâre prin care Consiliul Judeţean a aprobat la sfârşitul anului trecut un sprijin financiar de 100 milioane de lei vechi pentru ca Mani să poată să participe la Raliul Dakar şi a propus ca în bugetul din acest an atât Primăria, cât Consiliul Judeţean să aloce sumele necesare pentru sprijinirea în continuare a motociclistului sătmărean la etapele de campionat mondial la care vrea să participe.
 

 

Cu modestia-i caracteristică, Mani Gyenes le-a mulţumit tuturor pentru sprijin şi le-a cerut oficialităţilor să se semneze fiecare pe sticla uriaşă de şampanie pe care a primit-o cadou.

3630 vizite
Distribuie pe

Elevii sătmăreni de nota 10, premiați de prefect
Marti, 25 Septembrie 2018
Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, alături de inspectorul școlar general, Călin Durla, i-a premiat astăzi pe cei trei elevi sătmăreni care au obținut media 10 la examenele naționale în anul școlar 2017-2018.   continuare

Festivalul Zmeielor, în această sâmbătă la Carei
Marti, 25 Septembrie 2018
Sâmbătă, 29.09.2018, între orele 11.00 - 16.00, la Stadionul Victoria din Carei, va avea loc Festivalul Zmeielor. Careienii sunt așteptați, cu mic cu mare, să confecționeze zmeie sau să lanseze unele gata făcute.   continuare

APM a lansat concursul ,,Cel mai reușit pod și ponton realizat din deșeuri de PET”
Luni, 24 Septembrie 2018
Începând cu luna mai 2018, la nivelul județului Satu Mare se implementează proiectul ROHU62 JOINTGREENCORR...   continuare

Paradă spectaculoasă și demonstrație impresionantă de unitate la Satu Mare
Duminica, 23 Septembrie 2018
Mii de sătmăreni au participat duminică, la orele amiezii, la o paradă a portului popular de o anvergură cum foarte rar s-a mai văzut în istoria orașului. Ocazia nu a fost întâmplătoare...   continuare

Personalități din Ungaria, la expoziția „Centenarul în ipostaze identitare”
Duminica, 23 Septembrie 2018
După experiența pozitivă avută la evenimentul „România salută Viena” din luna iunie 2018, Muzeul Judeţean Satu Mare a prezentat...   continuare