Locale Altele
Miercuri, 17 Iulie 2019
Mie, 17 Iul 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primire triumfală pentru Mani
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Ianuarie 2011

Marcat de oboseala acumulată în cele două săptămâni ale Raliului Dakar, precum şi în lungul drum spre casă din America de Sud şi chinuindu-se să se adapteze la diferenţa uriaşă de fus orar, Emanuel Gyenes a zâmbit permanent la primirea triumfală pe care i-au făcut-o vineri dimineaţa colegii de la societatea Autonet.


 

În timp ce primea ropote de aplauze, Mani a declarat că aceasta este cea mai călduroasă primire de care a avut parte în viaţa lui şi le-a mulţumit colegilor şi prietenilor pentru mesajele de încurajare pe care le-au transmis prin sms-uri sau pe Facebook în timpul desfăşurării celui mai dur rally-raid din lume.


 

„Acele mesaje au însemnat foarte mult pentru mine, m-au ajutat să merg mai departe şi să înfrunt toate greutăţile de pe traseu. A fost o senzaţie plăcută să ştiu că ai mei îmi urmăresc evoluţia de la capătul celălalt al lumii şi se gândesc la mine” – a declarat, vizibil emoţionat, sătmăreanul care a realizat cea mai mare performanţă românească din toate timpurile în sporturile cu motor.
 

 

El a tăiat un tort imens cu care l-au surprins colegii şi a ciocnit cu fiecare o cupă de şampanie, povestindu-şi peripeţiile de care a avut parte în munţii şi deşerturile din Argentina şi Chile.

 

La conferinţa de presă ce a urmat acestui moment, Mani Gyenes s-a declarat norocos că parcurs toţi cei 9.600 km ai Raliului Dakar fără să întâmpine vreo problemă tehnică majoră, acesta fiind şi meritul echipei de asistenţi care l-a însoţit.


 

„O singură dată am avut dificultăţi de natură tehnică, dar asta a fost exclusiv din vina mea. În a treia zi a cursei, nu am lipit cum trebuie road-book-ul de cadrul de pe ghidonul motocicletei, aşa că s-au încurcat foile, iar eu m-am rătăcit în mijlocul deşertului. Din această cauză am pierdut timp preţios şi am ajuns pe locul 46, dar chiar şi această clasare a fost o performanţă notabilă” – a spus Mani.

 

Până la urmă a terminat cursa pe locul 18 în clasamentul general, în condiţiile în care din cei 186 piloţi înscrişi, doar jumătate au reuşit să ajungă la finiş, iar el a câştigat chiar la clasa „Maraton”, deoarece nu a fost nevoit să-şi schimbe niciodată motorul.


 

Arătându-şi cu mândrie trofeele câştigate, Mani a dezvăluit ziariştilot faptul că îşi doreşte ca în acest an să participe la toate etapele Campionatului Mondial de Rally-Raid, începând cu Raliul Dubaiului în luna martie, iar anul viitor doreşte să se întoarcă în America de Sud, pentru a face o performanţă şi mai bună la Raliul Dakar.  

Oficialităţile se întrec în promisiuni de susţinere

 

După primirea de la Autonet, Emanuel Gyenes s-a deplasat la Primărie, unde a fost aşteptat de edilul-şef Iuliu Ilyes şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, care l-au întâmpinat alături de mai mulţi sătmăreni dornici să-l felicite personal pe campionul nostru.
 

 

La întâlnire a sosit şi Szilveszter Zsolt, managerul firmei KTM din Satu Mare, cel care l-a „lansat” în urmă cu patru ani pe Mani Gyenes în competiţiile internaţionale, precum şi primul antrenor de karting din copilăria campionului, Takacs Gyorgy, care i-a şi înmânat un calendar cu fotografiile actualilor mici campioni de la Clubul Elevilor din Satu Mare.


 

Oficialităţile locale i-au mulţumit eroului sătmărean pentru „emoţiile frumoase” pe care ni le-a oferit în ultimele săptămâni şi pentru că „a pus Sătmarul pe harta lumii” prin performanţa pe care a obţinut-o. Totodată, Mircea Govor a amintit că el însuşi a iniţiat proiectul de hotărâre prin care Consiliul Judeţean a aprobat la sfârşitul anului trecut un sprijin financiar de 100 milioane de lei vechi pentru ca Mani să poată să participe la Raliul Dakar şi a propus ca în bugetul din acest an atât Primăria, cât Consiliul Judeţean să aloce sumele necesare pentru sprijinirea în continuare a motociclistului sătmărean la etapele de campionat mondial la care vrea să participe.
 

 

Cu modestia-i caracteristică, Mani Gyenes le-a mulţumit tuturor pentru sprijin şi le-a cerut oficialităţilor să se semneze fiecare pe sticla uriaşă de şampanie pe care a primit-o cadou.

3826 vizite
Distribuie pe