Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A murit fostul senator Szabo Karoly
SM Online  - Miercuri, 26 Ianuarie 2011

Cel mai longeviv senator sătmărean, Szabo Karoly, ales în mandate succesive pe listele UDMR între anii 1990 – 2008, s-a stins din viaţă marţi seara, la vârsta de 67 de ani, la locuinţa sa din Carei, în urma unui atac de cord. Se pare că fostul senator a ieşit din casă pentru a-şi muta maşina, dar a căzut în curte şi nimeni nu l-a mai putut ajuta. 

 

Szabo Karoly a fost de profesie inginer, specializat în electromecanică, industria lemnului şi industria minieră, în deceniul de dinainte de Revoluţie a fost şef de secţie la întreprinderea Unio din Carei, după care a fost membru fondator al UDMR Satu Mare, fiind ales în Parlament pe listele acestei formaţiuni politice încă din primul mandat postrevoluţionar.

 

A fost vicepreşedinte al grupului parlamentar UDMR, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură a Senatului, secretar al Comisiei de apărare şi securitate naţională a Senatului şi, timp de doi ani, euro-observator în Parlamentul European, înainte de aderarea României la Uniunea Europeană.

 

După ce locul său în Senat a fost preluat de Tiberiu Gunthner la ultimele alegeri parlamentare, Szabo Karoly a candidat, fără succes, pentru un loc în Parlamentul European, după care s-a retras din viaţa politică, petrecându-şi ultimii doi ani acasă la Carei, cu familia.

 

Satu Mare Online transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.

1384 vizite
Distribuie pe