Locale Altele
Marti, 2 Iunie 2020
Marti, 2 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copil din Petin, mort de gripă nouă
Ioana Gavrău, Florin Răchitan  - Joi, 27 Ianuarie 2011

Copilul de un an şi două luni al unei familii din Petin a murit duminică la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj, fiind infectat cu virusul AH1N1. Acesta este cel de-al patrulea deces asociat cu gripa nouă din România, de la începutul acestui an, anunţă Ministerul Sănătăţii.

 

„Copilul a fost adus aici în data de 12 ianuarie 2011 și a fost ținut aici timp de două zile. El a ajuns la Spitalul Judeţean cu probleme chirurgicale, însă starea lui s-a agravat pe parcurs, copilul prezentând și probleme pulmonare. Acesta a fost trimis de urgență la Clinica de Chirurgie pediatrică din Cluj-Napoca, unde a și decedat“ - a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

 

Medicii de la Cluj au recoltat probe biologice, pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, descoperindu-se că micuţul era infectat cu virusul AH1N1.

 

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare ţine acum sub observaţie toate persoanele cu care a intrat în contact copilul. Părinții nu prezintă simptome specifice gripei noi.

 

Conducerea DSP şi a Spitalului Judeţean Satu Mare au anunţat pentru joi o conferinţă de presă, în care vor prezenta detalii despre acest caz şi despre un eventual pericol de epidemie de gripă nouă, având în vedere faptul că un bărbat de 36 de ani este suspectat şi el că ar fi infectat cu virsul AH1N1.

1942 vizite
Distribuie pe