Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expozitie de pasari si animale de curte la Satu Mare
Raluca Costin  - Joi, 27 Ianuarie 2011

Traditionala expozitie anuala de pasari si animale de curte si-a deschis joi portile la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru toti cei curiosi sa admire o varietate mare de pasari precum porumbeii, care, spre fericirea columbofililor satmareni, sunt in numar mare, gaini de curte, gaini pitice, fazani si nelipsitii iepurasi, bucuria copiilor.


 

Preşedintele Asociaţiei crescătorilor de păsări şi animale mici, Tarcsa Attila, ne-a declarat ca aceasta expozitie este una cu traditie la noi in Satu Mare intrucat se desfasoara  din anii ’60.
 

 

Expozitia este impartita in 3 sectoare: cel al pasarilor de curte, al porumbeilor si pasarilor exotice, precum si cel al iepurilor. In fiecare sector exista cate un responsabil care ofera toate informatiile pe care doriti sa le aflati despre oricare dintre animalele de acolo.


 

La sectorul  pasarilor de curte sunt expuse 140 de exemplare care fac parte din cele mai variate rase, ca brahmele de Asia, piticii germani, pescărusii chinezi etc.


 

In cel de-al doilea sector l-am intalnit pe Nagy Zoltan, crescator de iepuri. La aceasta expozitie el  participa cu trei rase: belgian, rex dalmatian si uriasul german, unul dintre exemplarele uriasului german fiind campion national.


 

Atractiile principale ale expozitiei sunt porumbeii, in numar de 350 de exemplare provenind de la 32 de crescatori din judetul nostru. In acest sector veti avea parte de o surpriza, mai ales pentru cei cunoscatori.

Un talentat crescator satmarean, Juhos Bertalan, a reusit sa aduca in vazul publicului renumitul "pestrit baltat de Satu Mare", rasa considerata aproape disparuta de vreo 5-6 ani. Prin anumite incrucisari intre diverse rase a reusit sa salveze aceasta specie, un exemplar fiind chiar campion european si national anul trecut. 

 

Asadar, daca va plac aceste animale pitoresti, expozitia va asteapta pana duminica, cu următorul program:

 

- vineri, sambata intre orele 9-19

- duminica intre orele 9-15

 

Taxa de intrare este de 2 lei pentru grupurile organizate, 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.

11913 vizite
Distribuie pe
Gîrboan Andreea Simina
Cind este urmatoarea expozitie?
2018-11-23 16:42:37