După ce la sfârşitul săptămânii trecute, o femeie suspectă de botulism din judeţul Satu Mare a fost transferată la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj, joi s-au prezentat la Spitalul Judeţean din Satu Mare 11 persoane din zona Tăşnadului, care au consumat carnea unui porc infestat cu trichinella spiralis.
Zece dintre ei au avut o evoluţie bună a stării de sănătate şi au fost externaţi vineri, dar un pacient a rămas internat sub supraveghere medicală.
Probele biologice ale celor 11 tăşnădeni sunt în lucru la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică din Satu Mare, pentru a se confirma sau infirma suspiciunea de botulism.
Nu s-au găsit alte care ar fi consumat din carnea porcului bolnav, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare au pus sechestru pe restul de carne.
Direcţia de Sănătate Publică atrage atenţia sătmărenilor asupra necesităţii efectuării examenului trichineloscopic după sacrificarea fiecărui porc, indiferent de provenienţa acestuia. În aceeaşi gospodărie pot să existe animale bolnave şi animale sănătoase, astfel că riscul de îmbolnăvire cu botulism este mereu prezent.