Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şeful vămilor, demis de Emil Boc
Realitatea.net  - Joi, 10 Februarie 2011
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat, miercuri, că şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, a fost demis de premier. Decizia a fost luată în urma unei discuţii care a avut loc după şedinţa de guvern între Sorin Blejnar şi premierul Emil Boc. În locul lui Mărginean, va veni Viorel Comăniţă, cel care conducea până acum direcţia de accize din cadrul ANAF.

"Primul-ministru a avut o discuţie cu Sorin Blejnar, iar în această seară, primul-ministru a decis să-l demită din funcţia de şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor pe domnul Mărginean, având în vedere că domnul Mărginean a fost pus sub învinuire de către DNA în dosarul privind Vama Halmeu. Până la numirea unui nou şef al Autorităţii, funcţia va fi exercitată temporar de domnul Viorel Comăniţă, directorul Direcţiei de Supraveghere, Accize şi Acţiuni Vamale din cadrul ANAF", a anunţat Ioana Muntean.


Radu Traian Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru luare de mită pentru numirea în funcţie a şefului Vămii Halmeu. Potrivit DNA, omul de afaceri Florian Liviu i-a pretins Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro pentru a interveni pe lângă Radu Mărginean să o delege în funcţia de şef al biroului vamal Halmeu pe Dobrescu.

Procurorii spun că Nicoleta Dobrescu a fost numită pe 23 septembrie 2009 de Radu Mărginean, fără concurs, ci doar în urme unei întâlniri cu şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Radu Mărginean a fost subalternul lui Vasile Blaga, în perioada în care acesta era şef la Vama din Oradea, iar în 2001 a devenit şeful Vămii din Oradea. Din 2005, Mărginean a deţinut funcţia de director, respectiv director adjunct la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.
1556 vizite
Distribuie pe