Locale Altele
Duminica, 20 Septembrie 2020
Dum, 20 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Porc cu trichineloză în Berveni
Ioana Gavrău  - Vineri, 11 Februarie 2011
Inspectorii veterinari au confiscat 140 kilograme de porc infestat cu trichineloză, crescut într-o exploatație neprofesională din Berveni, respectiv alte 23 de kilograme de carne și produse din carne. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 4100 lei, iar paguba proprietarilor de porcine atinge cifra de 1400 lei.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinar Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au efectuat în perioada 4 februarie – 11 februarie nu mai puțin de 73 de acțiuni de control la unități și gospodării. În urma verificărilor, aceștia au găsit carne infestată cu trichineloză. Întreaga cantitate a fost confiscată.

Au fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine şcolare, grădiniţe, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, ferme păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei, Circumscripţii Sanitare Veterinare de Asistenţă şi Circumscripţii Sanitare Veterinare pentru Controlul Alimentelor.

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.
1156 vizite
Distribuie pe