Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O nouă schimbare de șefi la Vama Halmeu
Ioana Gavrău  - Joi, 17 Martie 2011
La nici două luni de la numirea lui, Gheorghe Țîrle a fost demis de la conducerea Vămii Halmeu. Schimbarea vine după ce în urmă cu câteva zile, Țârle, alături de Nicoleta Dobrescu și alți patru vameși au fost acuzați de contrabandă cu țigări. Noul șef al Vămii a fost numit Mihai Chiș, cel care a mai ocupat această funcție mai bine de 10 ani.


În data de 15 martie, printr-un ordin al șefului ANAF, Sorin Blejnar, Gheorghe Țârle a fost demis din funcția de șef al Vămii Halmeu. Acesta a ocupat acest post începând cu data de 19 ianuarie 2011, imediat după izbucnirea scandalui „Mita de la Vama Halmeu“.

La scurt timp după ce procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui, a Nicoletei Dobrescu, fosta șefă a Vămii Halmeu, respectiv a altor patru vameși, a venit și ordinul de schimbare.

Țârle susține că nu a fost demis, ci doar mutat la fostul loc de muncă, respectiv Vama Interioară.

Actual șef al Vămii Halmeu este Mihai Chiș, mutat începând cu data de 19 ianuarie 2011 la Vama Interioară pentru o perioada de șase luni, a fost readus pe funcția pe care a ocupat-o din 1999 și până 2009, respectiv din februarie 2010 până în ianuarie 2011.

Gheorghe Ţârle este cercetat de procurorii DNA pentru contrabandă cu ţigări. În toamna anului 2009, potrivit anchetatorilor, el, Nicoleta Dobrescu şi alţi patru vameşi au semnat acte fictive de tranzit pentru mai multe TIR-uri încărcate cu ţigări de import. Ţigările proveneau din mai multe ţări europene, printre care şi Grecia, iar în documente România figura ca ţară de tranzit, destinaţia finală declarată a mărfii fiind Ucraina.

Anchetatorii au descoperit însă că TIR-urile ar fi ajuns în Vama Halmeu doar pentru a primi ştampila de tranzit, iar ţigările ar fi fost apoi livrate pe piaţa neagră din România.

În majoritatea cazurilor TIR-urile au ajuns goale în Vama Halmeu, unde şoferul aştepta validarea actelor pentru tranzit. Anchetatorii susţin că toate aceste operaţiuni au fost făcute pe acelaşi schimb, când Ţârle era şef de tură.

1933 vizite
Distribuie pe