Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O nouă schimbare de șefi la Vama Halmeu
Ioana Gavrău  - Joi, 17 Martie 2011
La nici două luni de la numirea lui, Gheorghe Țīrle a fost demis de la conducerea Vămii Halmeu. Schimbarea vine după ce īn urmă cu cāteva zile, Țārle, alături de Nicoleta Dobrescu și alți patru vameși au fost acuzați de contrabandă cu țigări. Noul șef al Vămii a fost numit Mihai Chiș, cel care a mai ocupat această funcție mai bine de 10 ani.


Īn data de 15 martie, printr-un ordin al șefului ANAF, Sorin Blejnar, Gheorghe Țārle a fost demis din funcția de șef al Vămii Halmeu. Acesta a ocupat acest post īncepānd cu data de 19 ianuarie 2011, imediat după izbucnirea scandalui „Mita de la Vama Halmeu“.

La scurt timp după ce procurorii DNA au īnceput urmărirea penală īmpotriva lui, a Nicoletei Dobrescu, fosta șefă a Vămii Halmeu, respectiv a altor patru vameși, a venit și ordinul de schimbare.

Țārle susține că nu a fost demis, ci doar mutat la fostul loc de muncă, respectiv Vama Interioară.

Actual șef al Vămii Halmeu este Mihai Chiș, mutat īncepānd cu data de 19 ianuarie 2011 la Vama Interioară pentru o perioada de șase luni, a fost readus pe funcția pe care a ocupat-o din 1999 și pānă 2009, respectiv din februarie 2010 pānă īn ianuarie 2011.

Gheorghe Ţārle este cercetat de procurorii DNA pentru contrabandă cu ţigări. Īn toamna anului 2009, potrivit anchetatorilor, el, Nicoleta Dobrescu şi alţi patru vameşi au semnat acte fictive de tranzit pentru mai multe TIR-uri īncărcate cu ţigări de import. Ţigările proveneau din mai multe ţări europene, printre care şi Grecia, iar īn documente Romānia figura ca ţară de tranzit, destinaţia finală declarată a mărfii fiind Ucraina.

Anchetatorii au descoperit īnsă că TIR-urile ar fi ajuns īn Vama Halmeu doar pentru a primi ştampila de tranzit, iar ţigările ar fi fost apoi livrate pe piaţa neagră din Romānia.

Īn majoritatea cazurilor TIR-urile au ajuns goale īn Vama Halmeu, unde şoferul aştepta validarea actelor pentru tranzit. Anchetatorii susţin că toate aceste operaţiuni au fost făcute pe acelaşi schimb, cānd Ţārle era şef de tură.

1739 vizite
Distribuie pe